Molnár Csaba: Orbán Viktor személyes megbízottja megfenyegette a legfőbb ügyészt

Orbán Viktor személyes megbízottja – Budai Gyula – megfenyegette Kovács Tamás legfőbb ügyészt – így véli az MSZP Demokratikus Koalíciójának alelnöke.

Molnár Csaba szerint azt az egyértelmű üzenetet közvetítette Kovács Tamás felé, hogy a Fidesz elvárja az ügyészségtől, hogy Orbán Viktor legfőbb politikai ellenfelével, azaz Gyurcsány Ferenccel szemben eljárást indítson. Budai Gyula szerdán délelőtt jelentette be, hogy három-négy hete a legfőbb ügyész előtt van a Gyurcsány Ferenc ellen tett feljelentés, illetve a volt miniszterelnök ellen indítandó büntetőjogi eljárás ügye.

Az Alkotmánybíróság után az igazságszolgáltatás függetlenségével szemben is támadást indított a kormány Molnár Csaba szerint. A szocialista képviselő úgy látja ugyanis, hogy a sukorói ügyeket vizsgáló miniszterelnöki megbízott – Budai Gyula – brutálisan és nagy nyilvánosság előtt megfenyegette a legfőbb ügyészt. Egyrészt azzal, hogy azt közölte: Kovács Tamás “ne falazzon” Gyurcsány Ferencnek. Másrészt szerinte kényelmesebb lenne, ha a nyugdíjazásáig már nem foglalkozna ezzel az üggyel.

 

Molnár Csaba szerint tehát Budai Gyula – azaz Orbán Viktor személyes megbízottja – azt az üzenetet közölte: a Fidesz elvárja, hogy a legfőbb ügyész Orbán Viktor legfőbb parlamenti, politikai ellenfelével szemben eljárást indítson. Ez pedig nagyon világos és egyértelmű politikai megrendelés az igazságszolgáltatásnak – fűzte hozzá.

Molnár Csaba beszélt arról is, hogy Orbán Viktor is érzékeli, hogy egyre erősebb ellenzéke van a kormányzati intézkedésnek és retteg Gyurcsány Ferenctől. Törvényellenesen szeretné szerinte elérni, hogy a volt miniszterelnököt börtönbe zárják.

A szocialista politikus beszélt Budai Gyula azon bejelentéséről is, miszerint a legfőbb ügyész asztalán van már a Gyurcsány Ferenc ellen indítandó büntetőeljárás ügye. Molnár Csaba feltette a kérdést, hogy honnan tud olyan iratok létezéséről, amelyek a büntetőeljárás részét képezik.

A sukorói ügyeket vizsgáló miniszterelnöki megbízott szerdán délelőtt mondta azt, hogy három-négy hete Kovács Tamás legfőbb ügyész előtt van a Gyurcsány Ferenc ellen tett feljelentés, illetve a volt miniszterelnök ellen indítandó büntetőjogi eljárás ügye. Hangsúlyozta: nem tudja, mi tart ennyi ideig a döntés meghozatalán, de reméli, hogy Kovács Tamás a hatályos törvények szerint jár el és nem “falaz” Gyurcsány Ferencnek. Budai meglátása szerint decemberben lejár ugyanis a legfőbb ügyész mandátuma és “kényelmes lenne, ha ezt a döntést már nem vállalná be”.

Ez volt az üzenet