Molnár cáfolja, hogy saját vagy családja betegsége álna lemondása hátterében

Molnár Lajos szerdán lemondott egészségügyi miniszter cáfolja, hogy döntése kapcsolatban lenne az ő vagy a családja egészségügyi állapotával.

“A betegségemről szóló találgatások teljesen alaptalanok. Éppígy nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a lemondásom összefüggésben lenne az SZDSZ-ben történt elnökválasztással” – áll Molnár Lajos csütörtöki közleményében.

A lemondott miniszter a dokumentumban köszönetet mond munkatársainak az “emberfeletti munkáért”, a koalíciós pártoknak, hogy megszavazták az egészségügyi reform törvényeit és az SZDSZ-nek, hogy “végig kitartóan” támogatta.

A miniszter közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségügyi reform legfontosabb lépése még hátravan. Szerinte mindaz, amit eddig elvégeztek, hiábavaló, ha nem követi a biztosítás reformja. “Ha a Kormány képes volt a reform legtöbb konfliktussal járó részét gyorsan és eredményesen végigvinni, akkor személyesen nem tudom elfogadni, hogy a reform befejező részéről szóló döntést tovább halogassuk” – fogalmaz Molnár Lajos.

A miniszter megnyugtatónak tartja, hogy az SZDSZ új vezetése kiáll a reform folytatása mellett és közli, hogy a párt új elnökét teljes támogatásáról biztosította ebben a munkában.