MOL Liga – Kaposváron játszik a MAC Budapest

Budapest/Kaposvár/Miskolc – A magyar jégkorong népszerűsítése érdekében két bajnoki mérkőzését is Kaposváron rendezi meg a MOL Liga-listavezető MAC Budapest. A fővárosiakra elsőként, kedden a címvédő DVTK Jegesmedvék csapata vár.

Azért kényszerül idegenben megvívni legalább két hazai találkozóját a MAC Budapest, mivel a Tüskecsarnok fenntartója az asztaliteniszezők World Tour-versenye miatt január második felére leolvasztotta a jeget. A listavezető így Kaposváron lép pályára a előbb Miskolc, majd a Ferencváros ellen.

“Nekünk egyszerűbb lett volna átvinni a mérkőzést Újpestre vagy Káposztásmegyerre, viszont azt gondoltuk, hogy ha már ilyen kényszerű helyzetben vagyunk, akkor próbáljunk ebből kihozni valamit, amiből a jégkorongsport Magyarországon profitálni tud” – mondta Majoross Gergely, a fővárosiak vezetőedzője. Hozzátette, sok gyerek jégkorongozik Kaposváron, s bíznak benne, hogy ez a szám még tovább fog nőni. Azt gondolják, hogy ezzel tudnak adni egy lökést a kaposvári hokinak.

A fővárosi együttes honlapján közölte, 50 darab belépőt osztanak szét azoknak a szurkolóknak, akik elkísérik Kaposvárra a csapatot.

A MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék összecsapása igazi rangadónak ígérkezik, hiszen mindkét csapat ugyanannyi pontot szerzett eddig az alapszakaszban, így várhatóan ez az összecsapás dönt majd arról, hogy melyik együttes végez a tabella első helyén.

“Azt hiszem, ez egy kiélezett csata lesz mind taktikai elemeiben, mind pedig harcosságban és elszántságban. Nagyon fontos mérkőzés lesz, ezen fog múlni, hogy ki az, aki elsőként és ki az, aki másodikként zár a MOL Ligában” – fogalmazott a MAC részéről Tokaji Viktor. “Ennek több szempontból is jelentősége van. Egyrészt a hit miatt, másrészt egy kis üzenetküldés az ellenfél számára, úgyhogy nagyon kiélezett összecsapásra van kilátás.”

Tokaji hozzátette, Kaposvár remek, semleges helyszín: “Senki sem élvezi a hazai pálya előnyét, ha egyáltalán van ilyen, úgyhogy ebből a szempontból talán még jobb is, hogy nem otthon vagyunk.”

A Miskolc elleni mérkőzést kedden, míg a Ferencváros elleni összecsapást csütörtökön rendezik a somogyi megyeszékhelyen, egyaránt 18 órai kezdettel.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s