Helyi közélet

2011.09.20. 14:32

Megnyílt az út a Csillagpont előtt

Miskolc - A szerződéskötés után, egy év csúszással indulhat az összesen 11 milliárd forintos beruházás.

Miskolc - A szerződéskötés után, egy év csúszással indulhat az összesen 11 milliárd forintos beruházás.

Elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. jogorvoslati kérelmét, melyet a „Csillagpont Kórház létrehozása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház és Egyetemi Oktató Kórházban – projekthez kapcsolódó építési beruházás új épület létesítésével és a meglévő? épületek átalakításával” tárgyú közbeszerzési eljárása ellen indított rögtön azután, hogy a pályázat kiírója ez év augusztusában a Magyar Építő-HUNÉP Konzorciumot hirdette ki nyertesnek, olvasható a Közbeszerzések Tanácsa honlapján.

A Csillagpont Kórház projekt építési-szerelési munkálataira eredetileg négy pályázó vállalkozott, közülük kettőt eleve el kellett utasítani, mert az általuk megjelölt bruttó ár meghaladta az építkezése fordítható hétmilliárd forintos keretet. A maradék két pályázó közül a KÉSZ Zrt. pályázata több ponton nem felelt meg a pályázati feltételeknek, ezért azt szintén el utasították – ezt a döntést támadta meg a vállalkozás a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt.

Mint dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa elmondta, ezzel elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a nyertes pályázóval a szerződést megkössék. A beruházás ezt követően indulhat, s a tervek szerint 2013. április 30-ig befejeződik.

ÉM-SZP


Előzmények:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában