Ámokfutás egy amerikai bevásárlóközpontban – 3 halott

Hárman – köztük az ámokfutó – meghaltak, ketten megsérültek, amikor egy férfi lövöldözni kezdett egy bevásárlóközpontban a missouri-állambeli Kansas City-ben vasárnap – közölte a helyi rendőrség hétfőn.

A Ward Parkway Center nevű plázában tucatnyian menekültek pánikszerűen a lövések hallatára. Az eddigi vizsgálatok szerint a fegyveres lelőtt egy férfit és egy nőt a bevásárlóközpont parkolójában, majd beült a halottak mellé a kocsiba, odahajtott a plázához, berohant az épületbe és tüzet nyitott a vásárlókra. Az ámokfutót az egyik rendőrnek sikerült leterítenie. A bevásárlóközpontot órákon át tartották hermetikusan lezárva.

Azt, hogy a férfi miért kezdett el lövöldözni, egyelőre nem tudni. A helyi rendőrség azonban úgy gondolja: az eset összefügghet egy vasárnapi, korábbi gyilkossággal. Vasárnap reggel ugyanis valaki betelefonált Kansas City egyik rendőrörsére, hogy egy idős nőt már hetek óta nem láttak. A hatóság emberei kivonultak az illető házához, az asszonyt holtan találták az épületben, kocsiját pedig valaki ellopta. Amikor a rendőrök beazonosították a lopott kocsit és igazoltattak egy férfit napközben, az illető karon lőtt egy rendőrt, majd továbbhajtott. A lopott autót a bevásárlóközpont parkolójában találták meg benne az újabb két holttesttel, ezért gondolják a hatóságok, hogy a két eset összefügg.