Mögöttük az egész mezőny

Éles bajnoki után élre állt az NRK: az addig veretlenül éllovas BSE-FCSM ellen 0:1-ről fordítva nyert a nyíregyházi röplabdacsapat a női Extraligában.

Látványos játék

Fontos a három pont, ugyanis rangadót nyertünk, ami sokat számít az alapszakasz végeredménye szempontjából. Mindemellett lélektanilag is jól jött a győzelem, hiszen a Vasas után egy újabb bajnokesélyes ellen bizonyítottunk – állapította meg Ludvig Zsolt, az NRK-Nyíregyháza vezetőedzője.

Kollegája, Kasziba István előzetesen megjegyezte, hogy a házigazdák javára válhat a „hosszabb kispad”. – Csak egyszer cseréltem, nem akartam megbontani az egységet. Ezúttal is hullámzó mérkőzést produkáltunk, viszont látványos játékkal nyertünk. Összességében nem volt gyenge pontunk, a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk. Így aztán jó érzés rátekinteni a tabellára…

Elhalasztották

Szerdán Közép-európai Liga-mérkőzést játszott volna az NRK, ám a Mladost Zagreb csapatának egyéb, ettől fontosabb programja akadt. Az Indesit Bajnokok Ligájában a spanyol Tenerife Marichal együttesét fogadják a horvátok, így a nyíregyházi találkozót elhalasztották.

– Ladányi Tóth Lajos –