Módosult a Mezőkövesd és Miskolc közötti vonatok menetrendje is

Akt.:
Füzesabony, 2014. június 10. Felborult, szénport szállító vagonok a füzesabonyi vasútállomás közelében 2014. június 10-én. Kisiklott, majd felborult egy 27 vagonból álló, szénport szállító tehervonat négy vagonja a nyílt vasúti pályán. A balesetben nem történt személyi sérülés.
Füzesabony, 2014. június 10. Felborult, szénport szállító vagonok a füzesabonyi vasútállomás közelében 2014. június 10-én. Kisiklott, majd felborult egy 27 vagonból álló, szénport szállító tehervonat négy vagonja a nyílt vasúti pályán. A balesetben nem történt személyi sérülés. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest, 2014. június 10., kedd (MTI) – A Mezőkövesd és Miskolc közötti vonatok menetrendjét is befolyásolja a kedden a füzesabonyi vasútállomáson kisikló tehervonat balesete – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Kavalecz Imre közölte: Füzesabony és Budapest között menetrend szerint közlekedik mindegyik személyszállító vonat, Füzesabony és Mezőkövesd között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni, Mezőkövesd és Miskolc, illetve Miskolc és Mezőkövesd között pedig óránként indítanak vonatokat. A Nyíregyháza, Sátoraljaújhely és Hidasnémeti felé utazóknak át kell szállniuk Miskolcon. A Debrecen-Nyíregyháza-Szerencs felől érkező InterCity vonatok csak Miskolcig közlekednek, és onnan indulnak vissza Debrecen felé.

Ha valaki lemond az utazásról, az érintett szakaszra megváltott jegyét kezelési költség nélkül visszatérítik, a Miskolc-Füzesabony közötti szakaszon belül utazóknak pedig nem kell megvásárolniuk az IC és a gyorsvonati pótjegyet.

Füzesabonyban kedden egy 27 vagonból álló, szénport szállító tehervonat négy vagonja kisiklott, majd felborult. A balesetben nem sérült meg senki, de a vasúti pálya több száz méter hosszban megrongálódott, a műszaki mentés és helyreállítás egész éjjel tartani fog.

– MTI –