Modernizálták a rehabilitációs vizsgálót Miskolcon

Modernizálták a rehabilitációs vizsgálót Miskolcon
Miskolc – Európai uniós forrásból korszerűsítették a rehabilitációs és szociális hivatal épületét.

Befejeződött és csütörtökön délután ünnepélyesen át is adták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Szakértői Bizottságainak otthont adó épület akadálymentesítését és korszerűsítését. A létesítmény átalakítását, felújítását az Európai Unió közel 395 millió forinttal támogatta.

Akadálymentesen

Ez a miskolci fejlesztés a megváltozott munkaképességű személyes rehabilitációs vizsgálatainak infrastrukturális feltételeit fejlesztő közel 4 milliárd forintos program részeként valósult meg.

kormanyhivatal_avato_12

Az 1200 négyzetméteres megújult épületben 12 darab modern, a mai kor követelményeinek megfelelő vizsgálóhelyiséget, akadálymentes vizesblokkokat, személyzeti öltözőket, valamint 12 darab parkolót és további 3 darab akadálymentes használatot biztosító parkolót alakítottak ki.

Kevesebb energiával

A felújított ingatlan a látássérült, a hallássérült, az értelmi fogyatékkal élők és a mozgásukban korlátozott személyek számára – ügyfél- és munkavállalói oldalról egyaránt – akadálymentessé vált. Fontos célkitűzés volt a beruházás során, hogy csökkenjen az épületek energiafelhasználása. Ezáltal az ingatlan energetikai minősítése F kategóriából B kategóriára változott.

A fejlesztés részeként informatikai eszközöket, képességvizsgáló szimulátorokat is beszereztek.

ÉM-SZB