Modern sportkomplexum épülhet Szikszón

Szikszó – A sport területén is vannak hiányosságaink, viszont ha sikerül a város gazdasági életét rendbe tenni, akkor a következő nagy lépés a sportlétesítmények megújítása lehet – fogalmazott Füzesséri József, Szikszó polgármestere.

– Hogy megfelelő sportteljesítményt várjunk el, ahhoz megfelelő feltételrendszert kell kialakítanunk. Az új idetelepülő vállalkozásokkal való tárgyaláskor mindig hangsúlyozok a sport támogatását. Halkan jegyzem meg: egy új és modern sportkomplexum kialakítása szerepel a város tervei között. Ez a sport mellett a kultúrát is szolgálná, és egyben rendezvényközpontja is lenne Szikszónak – mondta Füzesséri József.

Hogy hol? – vetettük fel. Az elképzelések szerint nem a régi sportpálya helyén. És a kultúra?

– Tavaly nagy sikerű nótaestet rendeztünk a Szikszó Plázson – árulta el Füzesséri József, Szikszó polgármestere. – Ezt szeptemberben az Inkubátorházban másodszor is szeretnénk megrendezni. Ugyanakkor minden évben ősszel egy jól szervezett szüreti mulatságra hívjuk a város és a környék lakóit. nem lesz másképpen most sem! Szikszó adottságai kapcsán a zenére és a kiállításokra is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni. Volt kollégánk, Kovács Gábor Olaszországban tanul opera szakon. Az ismeretségei révén több külföldi énekes is a vendégünk lehet az elkövetkezendőkben.

ÉM-JLI