Modern mestermûvek a Nemzeti Galériában

Többek között Rodin, Degas, Renoir, Chagall, Monet és Lipschitz mûveibõl nyílik kiállítás február 6-án Budapesten, a Magyar Nemzeti Galégiában. Bellák Gábor kurátor a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ötvenhárom mûvész száznál is több olyan modern alkotását mutatják be május 2-ig, amelyek a földi paradicsomot idézik meg.

A földi paradicsom az emberiség örök víziója és vágyálma a tökéletességrõl, a természetrõl, az emberek közötti harmóniáról. A február 6-án nyíló tárlat 53 mûvésztõl válogatott 102 darabja mind ebbe a tematikus körbe tartozik.

Rodin, Bourdelle, Marino Marini, Giacometti, Henry Moore szobrai, Monet, Degas, Renoir, Chagall festményei, Modigliani, Matisse és Lipschitz grafikái sok más kiváló alkotással együtt öt nagy tematikus egységben mutatják be a modern mûvészet mestereinek földi paradicsomot megidézõ vízióit.

Az alkotások a magyar származású Elizabeth és Alexander Kasser, illetve az 1969-ben létrejött Kasser Mûvészeti Alapítvány gyûjteményébõl valók. A kiállítást 2010. május 2-ig lehet megnézni a Magyar Nemzeti Galégiában.Sporthírek