Modellprogram indul Nyíregyházán

Nyíregyháza – „Ajtóprojekt” – címmel modellprogram vette kezdetét megyénkben a szociális és a munkaügyi rendszer közötti átjárhatóság elősegítésére.

Támogatásban részesül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program és az EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság által kiírt HEFOP/2.2.2/06/1 pályázatra benyújtott program.

A pályázatot a Nyíregyháza MJV Önkormányzata főpályázóként, konzorciumban a Human-Net Alapítvány Városi Családsegítő Szolgálattal, Nyírtelek Szociális Szolgáltató Központ és az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központtal valósítja meg.

A pályázati projekt keretében – együttműködve a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet (SZMI) és a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal konzorciumával – a társadalmi beilleszkedés elősegítése érdekében a szociális és a munkaügyi szolgáltatások helyi szintű együttműködési modelljének a kidolgozására kerül sor.

Ennek érdekében egyrészt egy központilag (SZMI) kifejlesztett adatlapot és ügymenet-modellt, illetve annak számítógépes változatát teszteljük, amelynek során 500 munkanélkülit vonnak be a projektbe, 100 fővel egyéni fejlesztési tervet dolgoznak ki.