BOON - PR cikk

2019.04.18. 09:34

Mindennapok megoldása, avagy a coaching rejtett lehetőségei

Gyakran előfordul, hogy az ember elakad egy adott élethelyzetben, vagy éppen nem tudja eldönteni, hogy mi lenne a következő, megfelelő lépés. Ilyenkor segíthet a coaching.

 

Korunk egyik betegsége, hogy mindenki igyekszik az igen komoly elvárásoknak megfelelni, legyen szó munkáról, otthonról, családról. Vagyis háttérbe szorul vagy eltűnik a lazítás, és annak a fontossága, hogy megtudjuk, hogy hová tartunk, és mit is szeretnénk valójában. Ez a helyzet akár huzamosabb ideig tartó stresszt, szorongást is okozhat bennünk, melyet a későbbiekben komolyabb testi, lelki betegségek követhetnek, ha nem figyelünk oda. Ilyenek lehetnek a lelki betegségek, depresszió és még sok más, stresszen alapuló problémák.

Az, hogy ezen változtassunk, soha nem egyszerű, általában nagy energiabefektetéssel jár, amit általában egyedül meglehetősen nehezebb megvalósítani. Ilyenkor nagyon sokat jelenthet egy olyan személy közelsége, aki támogat és segít felkészülni a változásra, és terelget annak mikéntjében.

Ehhez nyújthat hatékony mankót a coaching, ami egy személyre szabott terápia, melynek során az életünkben adódó problémákat egy segítő féllel együtt oldhatjuk meg. Ennek mibenléte egyénenként változó, hiszen egy olyan terápiáról beszélünk, ami maximálisan megoldás- és személyorientált. A múltban történt eseményekkel csak azzal a céllal foglalkozik, hogy feltárja azokat a képességeket és megoldási helyzeteket, amik adott esetben is hatékonyak és a célnak megfelelőek lehetnek. Ezeknek a segítségével megtalálhatjuk az erősségeinket, amikre számíthatunk a felmerülő problémával kapcsolatosan is. Ebben az esetben egyenrangú felek vagyunk a másik féllel, nem pedig mint kiszolgáltatott beteg az orvos előtt.

Fontos, hogy a célokat, a problémák megoldását mi határozzuk meg, a coach csak segít erre rávilágítani, hogy megtalálhassuk a megfelelő utat. Ugyanígy a megvalósítás is ránk vár, nem fog abban senki gyakorlati úton segíteni, hiszen a mi elhatározásunk szükséges hozzá, a motivációnk kell, hogy elég erős legyen.

Tehát amennyiben olyan helyzetbe kerülünk, amikor nehéz meghozni egy döntést, esetleg elakadtunk egy adott problémával, új célok, új élethelyzetek várnak, és önbizalomra van szükségünk, esetleg párkapcsolati vagy gyereknevelési nehézségekkel állunk szemben, de akár csak egy boldogabb, teljesebb életet akarunk élni, mindegyikben hatékony megoldás lehet a coaching.

Eredményeként pedig könnyebben hozunk döntést, ebből kifolyólag megnő az önbizalmunk, könnyebben tudjuk kezelni a kialakuló stresszhelyzeteket, de még az energiánk is több lesz. Mindeközben pedig még jól is érezzük magunkat. Kihez forduljunk, ha segítség kell? Kiss Henriett maga is átesett az utóbbi évtizedekben nehézségeken, komoly betegségen, így szakmai hozzáértése mellett tapasztalatával is támogatást tud nyújtani.

 

– PR cikk –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!