Mobil reklám: újságírónak nem… Katt. Letette

Mobil reklám: újságírónak nem… Katt. Letette
Miskolc – A Borsod Online látogatói közül sokan szóltak-szólnak hozzá az Il Ferróról közölt cikkekhez. Megpróbáltunk egy másik mobil reklámos cégnél érdeklődni. Elhajtottak.

Mint ismeretes, az Il Ferro felfüggesztette a kifizetéseket – a havi törlesztőrészletek befizetését –, átmenetinek mondott anyagi nehézségei miatt.

(Aki nem tudná: a szerződött fél vállalta, hogy a rögzített feltételeknek megfelelően autóján hordozza a cég által adott matricát (hirdetést), a cég pedig ennek fejében a meghatározott összeget utalja havonta. (Szüneteltetési, felmondási joggal.)

Katt. Letette

Portálunk látogatóinak legtöbbje úgy véli: pilótajátékról van szó, azok járnak (jártak) jól, akik az elején belevágtak, mert – a BOON-ra beírók szerint – a később bekapcsolódottak befizetéseiből javadalmazzák őket.

Ugyancsak mobil reklámmal foglalkozik – hasonló kosnstrukcióban – a Mobil Reklám Hungária Kft. Ennek miskolci irodáját hívtuk tegnap, és a következő párbeszédet folytattuk a telefont felvevő hölggyel:

– Kezicsókolom. Szabados Gábor újságíró vagyok. Tudna adni nekem olyan telefonszámot, ahol valaki felvilágosítást…
– Nem tudok. Van még esetleg valami kérdése? Milyen újságtól telefonál egyáltalán?
– Ezek után nem mindegy?
– Jó, viszonthallásra.

Katt. Letette.

Talán potenciális ügyfélként kellett volna bejelentkeznem, de alighanem lebuktam volna, amikor arról kezdek érdeklődni, miért csak olyan reklámhordozó autókat látok, amelyek magát a céget reklámozzák. Hol vannak azok a hirdetések, amelyekért fizetnek nekik, amelyekből ők azután honorálják az autóst.

Listaáron az újat

Természetesen nem adta nevét egyik, megkérdezett mobilhirdetős autós ismerősöm se. Mindketten a Mobil Reklám Hungária Kft-vel állnak szerződésben, és maximálisan elégedettek.

Géza használt autójára kötött velük szerződést novemberben. Azt mondja, eddig négy hónapot fizetett neki a cég (havi 36 ezret), ha megkapja az ötödik havit, onnan kezdve nyereséges számára az üzlet. Tudniillik 180 ezer forint volt a „beugró”. Ez most lecseng, a további hónapok már pluszt hoznak számára. Géza hozzáteszi: szerinte az jár jól, aki az elsők között volt. Mert – szerinte – ki van zárva, hogy ezt sokáig finanszírozni lehessen.

Ágnes új autót vett a Mobil Reklám Hungária Kft -n keresztül. Ismerősei közül többen szintén reklámhordozók, ők ajánlották. Ötezer forint volt a szerződéskötés, azóta (novembertől) pontosan fizeti a havi 40 ezer forintot a Mobil Reklám Hungária Kft. Tudja, hogy aligha tart ez az állapot sokáig, de úgy ítéli meg, neki megéri.

Mindkét megkérdezett egybehangzóan vallja: azok nagyon rosszul járhatnak, akik úgy vettek új autót bármely mobilhirdetős cégnél, hogy maguk nem képesek fizetni a törlesztőrészleteket.

Amúgy pedig az új autót listaáron veheti meg az ügyfél, a meghatározott kereskedői körtől, ami a vevőnek akár több százezer forint pluszt (azaz: mínuszt) jelenthet.

SZG