Mobil applikációk álláskeresőknek

Akt.:
Mobil applikációk álláskeresőknek
© Illusztráció: Getty Images
A Kutatópont felmérése alapján az okostelefonok aránya hazánkban 39 százalék volt 2015 januárjában. Mivel az internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottság folyamatosan növekszik a magyar felnőtt társadalomban, ezért érdemesnek láttuk összegyűjteni azokat az applikációkat, melyek segíthetik álláskeresőinket.

Cvonline.hu

A Cvonline.hu állásportál applikációjával már utazás közben is böngészheted az állásokat, elmentheted őket vagy akár jelentkezhetsz is rájuk. Profiloldaladra belépve beállíthatod továbbá, hogy a legfrissebb téged érdeklő állásokról mindig kapj értesítést. Az applikáció elérhető már iOS és Android telefonokon is.

LinkedIn

Egyre elterjedtebb hazánkban is a LinkedIn, mint üzleti közösségi hálózat. Létre tudunk hozni egy profiloldalt magunknak, ahol a készségeinket, szakmai tapasztalatainkat és tanulmányinkat tudjuk feltölteni, ugyanúgy mint egy online önéletrajzot. Számos HR vezető és a toborzási cég alkalmazza arra, hogy jelöltekre találjon. Az applikáció használatával be tudunk jelentkezni a profilunkba, meg tudjuk, hogy a minket érdeklő cégek milyen nyitott pozíciókat kínálnak, illetve számos hasznos szakmai cikket is tudunk olvasni.

BPMenetrend

Érdemes letöltenünk a BPMenetrend alkalmazást, ha Budapesten keresünk állást és tömegközlekedéssel szoktunk utazni. Állásinterjúra való készülődésnél sokat segíthet, meg tudjuk nézni a következő indulási időpontokat, egyből látjuk, hogy mennyit kell még várnunk.

BKK Info

A fentiek mellett hasznos lehet még a BKK Info alkalmazása, mely percre kész tömegközlekedési információkkal lát el bennünket a menetrendi és járatváltozásokról azonnal, push üzenet formájában.

Waze

A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. Ha autóval közlekedünk érdemes használnunk, mert valós idejű közlekedési- és útinformációkat tartalmaz, így időt és üzemanyagköltséget tudunk megspórolni a használatával.

Köpönyeg

Az időjárással kapcsolatban segíthet a Köpönyeg.hu alkalmazása, mely 3200 magyarországi településre tud 15 napos előrejelzést és 20 000 külföldi városra pedig 10 napos prognózist biztosítani.

– CVO –