MOB-ünnepség, Lehmann Bencével

Lehmann Bence (álló sorban balról az ötödik) a nanjingi társak között
Lehmann Bence (álló sorban balról az ötödik) a nanjingi társak között
A Magyar Olimpia Bizottság (MOB) szeptember 23-án ünnepélyes keretek között köszöntötte a nanjingi II. Ifjúsági Olimpián kiemelkedően szerepelt magyar csapat tagjait, hozzátartozóit, sportági vezetőit. A Novotel Hotelban megtartott eseményre hivatalos volt a triatlon-váltóval ezüstérmet szerzett, a tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Bence is.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke köszöntőjében egyebek mellett arról szólt, hogy egy fiatal versenyző életében mennyire fontos mérföldkő volt a nanjingi verseny, ahol felmérhette, hol is tart a pályáján. A Nanjingban szerepelt 57 magyar versenyző hat arany-, hat ezüst- és 11 bronzérmet nyert, ezzel Magyarország nyolcadik lett a nemzetek rangsorában, megelőzve többek között az Amerikai Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát. A MOB első embere a sikerek mellett kiemelte a csapat összetartását, sportszerű viselkedését, majd köszönetet mondott a kormánynak, az edzőknek, a szakvezetőknek és a szülőknek, akik segítsége nélkül a sportolók nem szerepelhettek volna ilyen eredményesen.

Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy a sportban elért sikerek a nemzetnek önbecsülést adnak és tartást az élet más területein is.

Bence több érmessel együtt külön jutalmazásban részesült, de valamennyi magyar indulót megdicsérték – tudtuk meg a sportági vezetőként, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzőjeként és nem utolsó sorban apaként az ünnepségen résztvevő Lehmann Tibortól. – Ez volt az az esemény, amelyet a repülőtér utáni csapatgyűlés helyett rendeztek, hiszen akkor egy éjjeli géppel érkezett meg a küldöttség Budapestre. A rendezvényen bemutattak egy, az MTVA által a helyszínen készített felvételekből összevágott filmet, ahol a triatlon, és így Bence viszonylag sokat szerepelt, mely annak is betudható, hogy sportágunk versenyei alatt látványos, változatos képeket lehetett készíteni. Az MTSZ képviseletében jelen volt az eseményen dr. Bátorfi Béla elnök és dr. Nemes Nagy Tibor főtitkár is.

A fiatal sportolókat hangüzenetben köszöntötte a legidősebb magyar olimpiai bajnok, a 101. születésnapját a hét elején ünneplő, hat évtizede az Amerikai Egyesült Államokban élő Tarics Sándor, aki az 1936-os berlini nyári játékokon győztes vízilabda-válogatott tagja volt.

Az esemény végén Borkai Zsolt és Simicskó István vásárlási utalványt adott át az érmeseknek.