MNV: megkezdődött a fenntartható helyközi közösségi közlekedés projekt megvalósítása

Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (MTI) – A Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft. és az EY alkotta KKIR 2015 Konzorcium készítheti el a fenntartható helyközi közösségi közlekedéshez kapcsolódó uniós projekt megvalósíthatósági tanulmányát – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Közlekedési Operatív Programban finanszírozott tanulmányt ez év végéig kell a elkészítenie a közbeszerzés nyertesének.

Az uniós projekt a helyközi közösségi közlekedési szolgáltatás olyan átalakítását szolgáló módszerek, konkrét közép- és hosszú távú tervek kidolgozását tűzi ki célul, amely a kormány által meghatározott közlekedésfinanszírozási forrásokból gazdálkodva biztosítja az utazóközönség elvárható szolgáltatását, fenntartható üzemeltetését.

A projekt célja továbbá a közösségi közlekedési üzemeltetők vagyonstratégiájának, illetve vagyongazdálkodásának a kidolgozása.

Az MNV Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, hogy a projekt tervezett költsége 750 millió forint, amely 100 százalékban utófinanszírozással valósul meg.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s