Friss hírek

2010.07.07. 15:25

Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált rendeznek Kaposváron

<p>Komolyzenei koncertekkel és könnyűzenei programokkal is várják az érdeklődőket az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon augusztus 13-a és 20-a között- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők. Készülnek kifejezetten fiataloknak szóló programokkal is.</p>

Augusztus 13-a és 20-a között tartják az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A rendezvény nagyszabású eseménynek ígérkezik, hiszen a világ és a hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek fel. A fesztivál gerincét a komolyzenei koncertek alkotják. Napi két alkalommal olyan művészek lépnek fel mint Joshua Bell, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc vagy Pekka Kuusisto. Mind a tizenhat koncertet átveszi a svájci székhelyű Európai Rádió Szövetség. A 2010. márciusi genfi közgyűlés döntése értelmében ötvenöt országba közvetítheti a BBC a programokat, csaknem százmillió hallgatóval növelve a helyszíni érdeklődők számát.

A fesztivál igazi csemegét kínál a könnyedebb műfajok kedvelőinek is. Erre az alkalomra megkomponált műsort fog bemutatni Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László "Gitano" és Gaál Csaba "Boogie". Szintén ősbemutató, ezúttal egy műsor hat estén át: a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon mutatja be először új lemezét Kulka János.

A fesztivál kifejezetten fiataloknak szóló programja az első Nemzetközi Jam-Session Találkozó. Szakítva a hagyományos fesztiválozással, közös muzsikálásra hívják a fiatalokat. Akik mellé csatlakozni lehet egy igazi jammelésre: Charlie, Somló Tamás, a United, Tóth Vera és Gabi, Falusi Mariann, és a Starmachine zenekar.

További információk a www.kaposfest.hu internetes oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!