Nagyvilág

2011.04.19. 18:52

Sporthírek - hoki: két százszázalékos az NHL-rájátszásban

<p>A Detroit Red Wings és a Vancouver Canucks háromból három mérkőzést nyert az NHL rájátszásában</p>

A Konferencia negyeddöntők első két mérkőzését hazai pályán játszották az alapszakaszban előkelőbb helyen végzett csapatok.
A nyolc párból csak kettő áll 3:0-ra. Itt már csak egy győzelem kell a továbbjutáshoz. Három párban vezet az alapszakaszban jobb csapat, két párban a vendégként kezdő szerzett előnyt, egy párharc döntetlenre áll.
A Detroit Red Wings minden eddigi mérkőzésen 4-4 gólt lőtt, és ezzel nyerni is tudott, mert a Phoenix Coyotes csak 2-3 gólig jutott.
Az alapszakaszban első helyen végzett Vancouver Canucks is háromszor nyert a Stanley Kupa tavalyi nyertese, a Chicago Blackhawks ellen (2:0, 4:3, 3:2).

A Washington Capitals két hazai mérkőzését megnyerte a New York Rangers ellen, de idegenben ez nem sikerült; a Philadalphia Flyers hazai közönsége előtt bukta el első mérkőzését a Buffalo Sabres ellen, de már "visszanyerte" azt, a második buffalói mérkőzés előtt 2:1-re vezet; egyszer idegenben is legyőzte a Nashville Predators az Anaheim Ducks csapatát; a Boston Bruins és a Montreal Canadiens mérkőzésein eddig hátrányt jelentett a hazai pálya, háromszor nyert a vendégcsapat; a Pittsburgh Penguins második hazai mérkőzését (nagyon) elvesztette a Tampa Bay Lightning ellen, de a harmadik meccsen kijavította "hibáját".

Csak kétszer találkozott a San Jose Sharks és a Los Angeles Kings: a másodikat 4:0-ra nyerte a vendégcsapat; folytatás Los Angelesben.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!