MLSZ – Pénzbüntetést kapott a Pécs és az FTC

Akt.:
MLSZ – Pénzbüntetést kapott a Pécs és az FTC
Budapest, 2015. június 2., kedd (MTI) – Az OTP Bank Liga múlt hétvégi utolsó fordulója után a Pécs és a Ferencváros kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a testület a keddi ülésén a Pécset 500 ezer, az FTC-t pedig 200 ezer forint megfizetésére kötelezte. A baranyai egyesületet azért marasztalta el, mert a Nyíregyháza elleni mérkőzésén rendezési hiányosságokat tapasztaltak, a szurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba és használták is azokat, rasszista megnyilvánulásaik voltak, valamint a klub megsértette a hangosbemondó használatára vonatkozó szabályzati előírást is.

Az FTC-Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a fővárosi klubot mint visszaesőt büntette a testület, mert a szurkolói szidalmazták az ellenfelet és más sportszervezetet.

Csilus Tamás (Lombard) és Josip Elez (Honvéd) egy-egy, Lencse László (Puskás FC) pedig két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A bizottság Bekő Balázst, a Diósgyőri VTK új vezetőedzőjét 1 meccsre tiltotta el, mert múlt szombaton, az Újpest FC – Kecskeméti TE bajnoki 18. percében, a reklamáló vendég edzőt kiállította a találkozó játékvezetője.