MLSZ – Négy mérkőzésre eltiltották a DVTK középpályását

Akt.:
Négy mérkőzésre eltiltották a DVTK középpályását, Nono Villart
Négy mérkőzésre eltiltották a DVTK középpályását, Nono Villart - © Fotó: Homoky György
Budapest/Kazincbarcika/Miskolc – Négy mérkőzésre eltiltotta a Diósgyőr spanyol középpályását, Jose Antonio Delgado Villart a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, a Kazincbarcikát 300 ezer forintra büntették a szurkolói miatt.

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint a DVTK spanyol játékosát, Nono Villart azért büntették meg, mert megütötte ellenfelét, amikor a labda nem volt játékban szombaton a Haladás elleni bajnoki mérkőzésen.

Az esetről a videó 6:08-tól látható:

A Ferencváros lengyel labdarúgóját, Michal Nalepát egy mérkőzésre tiltották el.

A Ferencváros-Vasas találkozó kapcsán az FTC-t 300 ezer forint befizetésére kötelezték “a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”.

Ezúttal két NB III-as mérkőzéssel összefüggésben is szokatlanul magas összegű büntetést szabott ki a fegyelmi bizottság: a Kazincbarcikát 300 ezer forint befizetésére kötelezték, mert szurkolói szidalmazták az ellenfél MTK-t, illetve becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsítottak. A PMFC-t 100 ezer forintra büntették, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket vittek a stadionba és használták azokat, valamint a mérkőzés lefújása után bementek a pályára.

– MTI –