Nagyvilág

2010.10.02. 19:11

Úgy elvitte a GPS, hogy helikopterrel kellett érte menni

<p>Hiába a húszéves jogosítvány, a rutinos sofőröket is érheti kellemetlen meglepetés, különösen, ha feltétel nélkül hisznek a műholdas navigációs rendszernek.</p>

Így járt a 37 éves Robert Ziegler is, akit a svájci hegyekben úgy félrenavigált a GPS, hogy egy hegyoldalon találta magát, ahonnan se előre, se hátra nem tudott tovább menni. A rutinos furgonos mindig is megbízott a navigációs rendszerében, amely azonban ezúttal csődöt mondott.

A sofőrnek egyetlen választása maradt, mobiltelefonján tárcsázta a segélyvonalat és a hegyimentők segítségét kérte. A mentőcsapat egy nagy teherbíró képességgel rendelkező helikopterrel közelítette meg a helyszínt, melynek segítségével biztonságban le tudták hozni a furgont és a járművezetőt.

A mentőakció után a sofőr a rendőröknek elmondta, hogy megbízott a GPS-ben és úgy vélte, hogy a navigációs rendszer a főútra próbálja visszavinni, de ő egyre jobban eltévedt és a szűk hegyi úton megrekedt az egyik kanyarban.

Nézze meg a fotót >>>

A GPS ekkor már csak azt hajtotta, hogy forduljon meg, ő apró kormánymozdulatokkal próbált is legalább addig visszatolatni, ahol egy erre alkalmas helyet talál, de ez szinte lehetetlen volt. A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a férfi - állítása szerint - nem látta a jelzéseket, melyek szerint egy hegyi gyalogútra tévedt, később úgy beszorult, hogy már csak helikopterrel lehetett lehozni.
Forras: www.penzcentrum.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!