Magyarország

2011.02.07. 14:43

Bélyeg a soros EU-elnökség tiszteletére

<p>Bélyegkibocsátással köszöntötte a magyar EU-elnökséget a Magyar Posta. Hüse Marianna szóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bélyeg 90 forint névértékű, Kármán Orsolya tervezte, az Európai Unió logója szerepel rajta és minden nagyobb postán el lehet érni hétfőtől.</p>

Hétfőn bocsátották forgalomba a Magyar Posta új bélyegét, amely a soros EU-elnökség tiszteletére jelent meg. Hüse Marianna elmondta, hogy legalább két évet vesz igénybe egy új bélyeg megjelenése, ennyivel előre kell ugyanis jelezni a minisztériumnak, hogy milyen apropóból és milyen megjelenésű bélyeget szeretnének kiadni. Az új bélyeg 3,5X3,5 centiméteres, 90 forint névértékű, ennyiért lehet feladni egy levelet belföldre.

A bélyeg érdekessége, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal született olyan elnökségi logó, amelyet eltérő nemzeti színekkel három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használt, illetve használ. Az összekötött "e" és "u" betűkből álló logó az EU és polgárainak egységét, a szolidaritást és a harmonikus kapcsolatot szimbolizálja.

A Magyar Posta a bélyeg kiadásával azt szeretné elérni, hogy az ország valamennyi polgára értesüljön az elnökség felelősségteljes feladatáról. A bélyeget hétfőtől minden nagyobb postán meg lehet vásárolni, országszerte 750 helyen.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!