MLSZ – Félmillió forintra és szektorbezárásra büntették a Diósgyőrt

Akt.:
Félmillió forintra és szektorbezárásra büntették a Diósgyőrt
Félmillió forintra és szektorbezárásra büntették a Diósgyőrt
Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket.

A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg” – áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– MTI –


Videó: Szellemtizenegyes Diósgyőrben

Miskolc – A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK – Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

DVTK vs. Újpest – A kapus mozdulata tovább erősítette a közösséget

Miskolc – Ismét hátrányból nyerve fordított és győzött 2-1-re a DVTK, így még százszázalékos.

DVTK vs. Újpest fotókon és videókon

Miskolc – Az Európa-bajnokságot övező fociláz és eufória hetek alatt elmúlt Magyarországon, egyetlen hely azonban mégiscsak maradt kis hazánkban, ahol továbbra is megőrülnek a szurkolók a csapatukért. Igen, ez nem más, mint Diósgyőr. A hely, ahol egy apró kis szikra elég a fanatikusoknak, hogy élettel töltsék meg az Andrássy úti stadiont. Utcai vonulás, látványos élőkép, elképesztő büntető, fergeteges szurkolás, győzelem és óriási fieszta. Parádés felvételek a DVTK – Újpest bajnokiról.

Labdarúgó NB I – Eredmények és tabella – 2. forduló – 2016/2017.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – Az első forduló után százszázalékos négy csapatból három a második körben is az maradt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Labdarúgó NB I – Góllövőlista – 2. forduló – 2016/2017.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc – A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája.
hirdetés


hirdet�s