MLSZ – Egymilliós büntetés az Újpestnek, 600 ezer a DVTK-nak

MLSZ – Egymilliós büntetés az Újpestnek, 600 ezer a DVTK-nak
Budapest – Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) június 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

– A FEB tárgyalás megtartása után a Puskás – Újpest MK döntő mérkőzéssel kapcsolatban az Újpesttel, mint visszaesővel szemben kiszabott pénzbüntetést 3.800.000 Ft-ra mérsékelte.

– A FEB a Diósgyőr – Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása), valamint szurkolóinak különböző, politikai üzenetet is tartalmazó drapériák kihelyezéséért 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Fehérvárt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB az Újpest – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a DVSC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért ( az ellenfél szidalmazása) 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Balmazújváros – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Balmazújvárost a rend nem megfelelő biztosításáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Honvéd – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasast, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért ( az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és más sportszervezetnek a szidalmazása) 350.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

– A FEB a ZTE – Mosonmagyaróvár mérkőzéssel kapcsolatban a ZTE-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ és más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

– A FEB az Iváncsa – Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

– A FEB a BME Futsal – Rubeola mérkőzéssel kapcsolatban a BME Futsalt a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak tárgy bedobásáért 100.000 Ft, a Rubeolát szurkolóinak tárgy bedobásáért és szurkolóinak rendzavarásaiért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Forrás: mlsz.hu