MLSZ – Az Újpest 1,3 millió forintos bírságot kapott

Akt.:
MLSZ – Az Újpest 1,3 millió forintos bírságot kapott
Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (MTI) – Az Újpestet 1,3 millió forintra bírságolta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Mint az az MLSZ honlapján olvasható, a visszaeső fővárosi együttesnek a szurkolói “másokat megbotránkoztató és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért” kell fizetnie, amelyet a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésen mutattak. A Diósgyőr 600 ezer forintos büntetést kapott.

A Videoton-DVSC találkozón “szurkolói részéről tapasztalt becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásért” a házigazda együttest 400 ezer, a vendégeket félmillió forintra büntette a testület.

A Honvéd a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzést követően 350 ezer, míg az MTK-t fogadó Vasas 50 ezer forintos büntetést kapott, szintén szurkolóinak magatartása miatt.

– MTI –

Ezekért büntették a Diósgyőrt és az Újpestet:

A DVTK-Újpest bajnoki mérkőzésen a vendégszektorból több alkalommal, ismétlődően Romániát trágár kifejezésekkel becsmérlő rigmusok hangzottak el, a futballmérkőzésen nem tolerálható megnyilvánuláshoz több alkalommal a hazai szurkolók egy része is csatlakozott. Az újpesti szektorból a mérkőzés közben több alkalommal is hallhatóak voltak egyéb súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezések. A Diósgyőr és az Újpest vonatkozásában is súlyosító körülmény volt, és a súlyos pénzbüntetést indokolja, hogy a két klub visszaesőnek minősül. A DVTK esetében súlyosító körülmény volt, hogy a hazai klub nem minden esetben tett intézkedést a trágár rigmusok beszüntetése érdekében.A FEB a Diósgyőr- Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) és más nemzetet becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 600.000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezet szidalmazása) és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 1.300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Forrás: mlsz.hu

hirdetés


hirdet�s