Friss hírek

2007.12.31. 12:58

A mentősöknek sok a dolguk szilveszterkor

<p>A tűzoltóság és a rendőrség nem tervez fokozott készültséget szilveszter éjszaka, a mentősök számára azonban ez az év egyik legnehezebb időszaka. Az OMSZ mind az 500 rohamkocsit munkába állítja, országszerte 1200 mentős lesz szolgálatban - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a Független Hírügynökséggel.</p>

Az év utolsó éjszakáján este 11 és hajnali 4 óra között érkezik a legtöbb riasztás. Egy átlagos este a mentők körülbelül száz hívást kapnak a fővárosban; szilveszterkor ez 3-400-ra emelkedik. Többnyire ittas emberekhez, eszméletlen részegekhez, illetve utcai verekedéshez hívják őket, de ilyenkor sem csökken a közlekedési balesetek, illetve a súlyos rosszullétek száma - mondta Győrfi Pál. A nagy forgalomra való tekintettel a fővárosban 63 kocsit állítanak munkába, amelyek ilyenkor 2-3 címet is kapnak egyszerre - tette hozzá a szóvivő.

Győrfi szerint a fiatalok többsége még mindig nincs tisztában azzal, hogy petárdát nem, csak kisebb, "látványkeltő" pirotechnikai eszközöket lehet használni ilyenkor. Vasárnap este megtörtént az első súlyos baleset: egy 17 éves soproni fiú több petárdából akart egy nagyobb tűzijátékot eszkábálni, de a csomag felrobbant a kezében, és olyan maradandó károsodást okozott, hogy a keze egy részét elvesztette - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!