MKDSZ-sajtótájékoztató: lelki terror

Nyíregyháza – A jelenlegi kormány az ország gazdasági megnyomorítása mellett az emberek lelki, szellemi megsemmisítésén fáradozik – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Pataki Józsefné, az MKDSZ nyíregyházi szervezetének elnöke.

– A jelenlegi kormány az ország gazdasági megnyomorítása mellett az emberek lelki, szellemi megsemmisítésén fáradozik – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Pataki Józsefné, az MKDSZ nyíregyházi szervezetének elnöke. Állítását három „intézkedéssel” támasztotta alá: meg akarják szüntetni (illetve magasabb díjcsomagba helyezni) a PAX TV-t, mely egyedüliként közvetít keresztény, emberi értékeket.

Az egyházi kórházakban az aktív ágyak számát 50 százalékkal akarják csökkenteni (a többiben 20-szal), holott ezekben gyógykezelik a hátrányos helyzetű emberek zömét. Ám a kormány hátán púp a kisember, ezért hoz emberellenes döntéseket. A kormányt a háttérből irányítók, akik a rendszerváltás idején tonnaszám semmisítették meg az őket terhelő dokumentumokat, most lelki terrort gyakorolnak az egyházi vezetőkkel szemben azzal, hogy befeketítik, megalázzák őket.

A diktatorikus módszereket alkalmazó kormányt mielőbb le kell váltani – tette hozzá Pataki Józsefné.

– Györke László –