MKC: Végig megtartott vezetés Cegléden

Cuzic öt gólt szerzett Cegléden Fotó: ÉM-archívum Cuzic öt gólt szerzett Cegléden
Cuzic öt gólt szerzett Cegléden Fotó: ÉM-archívum Cuzic öt gólt szerzett Cegléden - © Fotó: ÉM-archívum
Vasárnap Cegléden játszott a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata az NB I 5. fordulójában.

Az előző négy fordulóban mindkét együttes hozta azokat a találkozóit, amelyeket hozhatott: a hazaiak legyőzték a PLER-t és a Komlót, míg kikaptak a Pick Szegedtől, valamint az Orosházától. A látogató dél-borsodiak vereséget szenvedtek a Tatabányától, a Csurgótól és a szegediektől, míg pár nappal ezelőtt hazai pályán megverték a komlóiakat. Vagyis, sikere esetén Skaliczki László alakulata negyven százalékosra módosíthatta volna mérlegét ezen aktuális kört követően. Az MKC a tavalyi szezonban nagy csatákat vívott a Cegléddel, amelyet Trivkovicék csak a rájátszásban tudtak két vállra fektetni, a másik három közös felvonást a CKKSE nyerte. Egy negatív momentum történt az MKC-val az összecsapás elején, amikor Dzono vált ki bokasérülés miatt. Mindkét gárda sok technikai hibával és hektikusan játszott, s kiállításból is akad jó pár. A 10. percben 3-5 volt az állás, majd a látogatók remek szériába kezdtek, és kilenc perccel később már 4-11-et mutatott az eredményjelző. A félidő utolsó harmadában kissé kiengedett a Kövesd, átrohant rajta a Cegléd, amihez kellett az is, hogy elcserélje magát az MKC.

Voltak válaszok

A szünetről visszatérve sem változott a meccs képe, a kövesdiek kézben tartották a találkozót (40. perc: 16-21). A Cegléd próbálkozgatott ugyan, de Cuzicék jó formában voltak ezen este, így ötven percet követően szinte biztossá vált, hogy mindkét pontot megszerzi a Mezőkövesd (20-27). Skaliczki László gárdájának minden hazai kezdeményezésre volt válasza, a ceglédi drukkereknek a vége felé közeledve már semmi okuk sem maradt az örömre, ellenben a néhány, idegenbe is elutazó kövesdinek… Több jó teljesítmény is akadt az MKC-ban, elsősorban illik megemlíteni a jobbszélső Vasicot, aki a második félidőben ötször talált be a házigazda kapujába, összességében pedig nyolc alkalommal. Az MKC nagyot harcolva szerzett – a felsőházba jutás szempontjából – fontos, megérdemelt győzelmet idegenben.

A Mezőkövesdi KC a 6. fordulóban szabadnapos lesz, azonban fontos információ a Kövesdért szorítóknak, hogy az együttes azt követő, október 3-án, pénteken 18 órára kiírt Balmazújváros elleni hazai mérkőzése televíziós közvetítés miatt átkerült szeptember 30-án, kedden 19 órára.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC 25-28 (11-14)

Cegléd, 600 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

Ceglédi KKSE: Bősz – Országh (2), Perisic (6), Bíró (5), Antal (-), Takács (4), Hódi (2). Csere: Bartucz (k), Mojcilov (k), Tóth N. (-), Lászlai (3), Hegedűs M. (-), Sipeki (-), Nikolicza (3), Lepsényi (-), Pocsai (-). Edző: Kökény István.

Mezőkövesdi KC: Liszkai – Vasic (8), Dzono (-), Cuzic (5), Trivkovic (3), Radnic (2), Pálos (3). Csere: Volarevic (k), Sipos (k), Molnár (-), Szepesi (1), Terenyi (-), Lókodi (3), Grünfelder (2), Pavlovic (-), Nakhayenka (1). Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 16 perc illetve 16 perc.

Hétméteresek: 3/2, illetve 0/0.

Kökény István: – Az első félidőben nem működött a védekező játékunk, és az akkor kialakult négy-öt gólos kövesdi vezetés meghatározta a meccs képét, a rutinos vendégcsapat ezt a találkozó végéig tartani tudta.

Skaliczki László: – Nagyon jól játszott ma a csapat. A kiharcolt vezetést, különbséget a meccs végéig meg tudtuk tartani.