MKC: Védekezésben és támadásban is több kell

Akt.:
A kapuban Holló sokat segíthet csapatán
A kapuban Holló sokat segíthet csapatán
Mezőkövesd – Szerdán este hazai környezetben is bemutatkozik a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Az MKC – Grundfos Tatabánya KC NB I-es mérkőzést 18 órától a városi sportcsarnokban láthatják az érdeklődők. A matyóvárosiak bemutatkozása nem sikerült a múlt héten: Benisék 33-18-ra kikaptak Balatonfüreden, s bár vereségük igazolta a papírformát, kudarcuk aránya azonban mindenkit meg­lepett.

Nem ment a játék

– A 33 kapott gól nagyon sok, a 18 dobott találat pedig nagyon kevés volt – kezdte visszatekintését Skaliczki László vezetőedző. – Magyarázkodásnak nincs helye, ez nekem nem kenyerem, az elemzést azonban elvégeztem. Sajnos nem volt közünk a mérkőzéshez: az első félidő játéka meghatározta a továbbiakat. Nem voltunk azonos hullámhosszon, vagy sebességen a Balaton-partiakkal. Nálunk többen most estek át a tűzkeresztségen, de ez sem mentség. A fiúk nem tudták leadni azt a teljesítményt a pályán, amit a felkészülési mérkőzéseken. Szétestek és minden mutató alapján alárendelt szerepet játszottak. A füredieket pedig felpaprikázta a nyitány, keményen védekeztek, erőteljesen támadtak, helyzeteiket rendre kihasználták. Együttesük persze karakteres emberekből áll, válogatott játékosaik is vannak, ráadásul pedig teljesen más célok eléréséért dolgoznak, mint mi.

Egyénileg jobbak

A hazaiaknak ma sem lesz könnyebb dolguk, mint a múlt szerdán volt, ugyanis megint egy hazai élgárdával kell csatázniuk.

– Jön a Tatabánya, amely komplett kerettel rendelkezik – folytatta Skaliczki László. – A dunántúliak abszolút stabilak, éremre vágynak, ez azonban nem jelenti azt, hogy feltesszük a kezünket. Nagyon remélem, hogy sokkal jobb teljesítményt nyújtunk, mint a Balatonfüred ellen. A párharcokból sokkal többet kell megnyerni, mint a nyitófordulóban, ugyanis csak így lehet esélyünk. Egyénileg a tatabányaiak jobbak, ezt nem lehet elhallgatni, vagy letagadni. Nekünk védekezésben és támadásban egyaránt van mit fejlődnünk. Ezt a bizonyos fejlődést kizárólag tétmeccseken lehet elérni, és ilyen kategóriájú összecsapásokban szép számmal lesz részünk szeptember 18-ig. Hat találkozónk lesz kiváló riválisokkal és muszáj bizonyítanunk a szerda–szombat–szerda menetelés során. Felesleges panaszkodni, ez van, ezt kell szeretni. Persze jó lenne egy bővebb keret, ennek kialakítása viszont nem csupán a pénzen, hanem a szabad, vagyis leigazolható játékosokon is múlik.

Számít a közönségre

A vezetőedző végül arról beszélt, hogy játékosaival egyetemben számít a közönség támogatására és biztos abban, hogy szurkolóik nem is hagyják őket magukra a Tatabánya elleni derbin.

– Kolodzey Tamás –


Mindenki játszhat

Skaliczki Lászlónak most csak kellemes gondjai vannak. Az MKC keretében ugyanis mindenki a „fedélzeten” van, sérült, beteg nincs.
hirdetés


hirdet�s