MKC: Váratlanul csődöt mondtak a kövesdiek

Akt.:
MKC: Váratlanul csődöt mondtak a kövesdiek
Mezőkövesd – Elveszítette 12. bajnoki mérkőzését szombaton este a matyóvárosiak NB I-es férfi együttese.

A borsodiak a rapszódikus viharsarkiakat fogadták és a szezon leggyengébb hazai játékával teljesen váratlanul maradtak alul. A hazaiak rögtön a meccs elején elfelejtettek védekezni, így a mindent betermelő vendégek már ekkor felidegesítették mesterüket (4. perc: 0-3).

Szepesi büntetőt rontott, majd Hajdu G. átlövésből szépített, sőt a 6. percben kettős emberelőnybe került az MKC, de ezalatt csak egy találatra volt képes (9. perc: 2-4).

Semmi nem ment

A kiállítások miatt az orosháziak többször levitték kapusukat annak érdekében, hogy a mezőnyben négyen, vagy öten legyenek, s ez a húzás be is jött nekik.

Később Mazic kapott két percet egy nyaklevesért, majd Antal Sz. remekül átejtette a labdát Herjeczkin (11. perc: 4-6), így éledtek csapatának reményei. Cemassal azonban nem bírtak Benisék, a különbség így ismét „meghízott” (15. perc: 5-8). A 16. percben már a negyedik kétpercest is kiosztották a bírák az FKSE-nek, ekkor azonban eladták a labdát Radnicék.

Miután Buday félerős labdája becsorgott (17. perc: 5-9), már komoly bajt észlelt Skaliczki László. A vezetőedző időt kért és szenvedélyes szavakkal ecsetelte fiainak, hogy mit kér tőlük. Tanítványai támadásban színtelenek voltak, túlságosan rámentek az orosházi falra, így nem jutottak területhez és dobóhelyzetbe is ritkán kerültek.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, szerencséjük sem volt (25. perc: 5-12), a találkozó pedig láthatóan már ekkor elúszott. A nagyon hosszú kövesdi gólcsendet Szepesi törte meg (6-12), de a játék képe nem változott.

A folytatásban gyorsan telt az idő, a különbség azonban maradt a csapatok között (39. perc: 10-16), sőt Mazic belőtte a 17. orosházi gólt is, ekkor pedig minden eldőlt. Az egyik oldalon az összes megoldás bejött, a másikon viszont semmi.

Az Orosháza tetemes előnyének birtokában nyugodtan játszott, az idő múlására is tekintettel volt, a vendéglátók pedig futottak az eredmény után, de ezt vajmi kevés sikerrel tették. Buday rendre a bal felsőbe bombázta büntetőit és ez végképp a kedvét szegte a kövesdieknek, akik feladták a találkozót.

Rosszul sült el

Ez ez este rosszul sült el számukra: csapatban és egyénileg is alárendelt szerepet játszottak, vereségük ilyen arányban is jogos. A végén még Trivkovic kapott tapsot, mert labdát szerzett és a saját hatosáról a túlsó üres kapuba ívelt, és ezzel a legemlékezetesebb hazai mozdulatot produkálta. Az MKC gyengélkedésének okára a tapasztalt vezetőedző bizonyára talál gyógyírt, és csapata a folytatásban remélhetőleg kijavítja gyenge osztályzatát.

– ÉM-KT –


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-LINAMAR
21-26 (8-14)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Mezőkövesdi KC: Holló – Szepesi (6/1), Antal Sz. (2), Benis (1), Hajdu G. (3), Grünfelder (1), Radnic (3). Csere: Volarevic (kapus), Liszkai (kapus), Kiss R. (2), Kovács P. (-), Ciric (-), Trivkovic (3). Vezetőedző: Skaliczki László.

Orosházi FKSE-LINAMAR: Herjeczki – Komporály (2), Suhonjic (1), Buday (9/4), Mazic (4), Cemas (5), Tárkányi (2). Csere: Miklós G. (kapus), Berta (-), Feitl (-), Stranigg (2), Knezevic (-), Pásztor M. (1). Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc, plusz kizárás (Mazic).

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4.

Skaliczki László: – Az ötmeccses sorozat végére sajnos minden tekintetben elfogytunk, így fájó vereséget szenvedtünk a jó napot kifogó vendégünktől.

Vladan Jordovic: – Nagy győzelmet arattunk ezen a nehéz mérkőzésen. Védőjátékban harcosak voltunk, okosan támadtunk, ráadásul csapatunkban sok jó egyéni teljesítmény is akadt. Sikerünk minden szempontból megérdemelt.

hirdetés


hirdet�s