MKC U23, ÓKC: Utolsó hazai fellépések

MKC U23, ÓKC: Utolsó hazai fellépések
Mezőkövesd , Ózd – A jelenleg is futó NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban az Ózdi KC és a Mezőkövesdi KC U23 is utoljára lép pályára hazai körülmények között. Az ózdiak az Algyőt, a kövesdiek pedig a Kecskemétet fogadják ezen a hétvégén. Mindkét találkozón vasárnap 18 órakor indul útjára a labda.


Ózdi KC – EX-ON FKSE Algyő (vasárnap, 18.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője: „Szűk kerettel játszottuk végig a bajnokság eddigi részét, ennek most szenvedjük el a hátrányát. A szezon utolsó két mérkőzése előtt ugyanis a kezdő csapatunkból többen is sérüléssel bajlódnak. Ez a helyzet az elmúlt két hét felkészülésére alaposan rányomta a bélyegét, szerencse a szerencsétlenségben, hogy az előző hétvégén nem kellett pályára lépnünk. Ettől függetlenül egy jó iramú, ki-ki mérkőzésre számítok az újonc Algyő ellen, akik lendületes, gyors, fiatalos kézilabdát játszanak. Hiába újoncok, a bajnokságban mutatott teljesítményük a középmezőnyig vitte őket előre. Ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint mi, elvileg, amelyik csapat megnyeri ezt a mérkőzést, az jó eséllyel pályázhat a hetedik helyre. Természetesen ez minket motivál, hiszen minél előrébb akarunk végezni a táblázaton. Emellett az is legalább ilyen lényeges szempont, hogy győzelemmel búcsúzzunk a szezon végén a közönségünktől, akiktől nagyon sok segítséget kaptunk az egész bajnokságban.”


Mezőkövesdi KC U23 – Kecskeméti TE-Kisokos (vasárnap, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője: „A fiatalokat az írásbeli érettségi eléggé lefoglalta, a játékosok hetven százaléka vizsgázott vagy közép, vagy felsőfokú intézményben ezekben a napokban. A felkészülésünk így eléggé nehézkes volt, minimalizálni kellett a munkát az egyéb elfoglaltságok miatt. A hét eleji erőnléti edzések után, a meccs előtti napokban foglalkoztunk a taktikai elemekkel. Bízom benne, hogy nem úgy fogjuk kezdeni a mérkőzést, mint ősszel Kecskeméten. Ott az alföldiek hamar nagy gólkülönbségű vezetést alakított ki, így gyorsan eldőltek a nyitott kérdések. Most valamelyest lassítanunk kell a tempót, pontos befejezésekre lesz szükségünk ahhoz, hogy szorossá tegyük a mérkőzést. A nehézségek ellenére bízom egy színvonalas találkozóban, amelyen a kilátogató közönség is jól szórakozik majd.”

ÉM-MESporthírek