Helyi közélet

2012.02.05. 20:13

Havazás várható a Dunától keletre

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a megye lakosságának figyelmét, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétfő hajnali órákig elsősorban a Dunától keletre hószállingózás vagy átmeneti gyenge havazás alakulhat ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a megye lakosságának figyelmét, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétfő hajnali órákig elsősorban a Dunától keletre hószállingózás vagy átmeneti gyenge havazás alakulhat ki. Északkeleten (elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye egyes részein) az időnkénti 40-50 km/h-s maximális széllökések hóátfúvást okozhatnak holnap éjfélig. Az előttünk álló éjszakán a Dunántúl déli, ill. keleti megyéiben, illetve a Duna-Tisza közén -15 fok alatti minimum hőmérséklet várható.

Kérjük, továbbra is csak akkor induljon útnak, ha feltétlenül szükséges! Ha mégis kénytelen elindulni, fokozott óvatossággal közlekedjen, induljon útnak időben, hiszen a menetidő vélhetően megnő, ismerje meg a helyi közlekedési viszonyokat és veszélyes útszakaszokat. Kövesse figyelemmel a közlekedési tudósításokat, amelyek hasznos információkkal szolgálhatnak, készüljön alternatív útvonalak igénybevételére! Figyeljen arra, hogy legyen minél több üzemanyag a gépjárműben, hogy ha esetleg elakad vagy egy baleset miatt lassú haladásra kényszerül, kitartson és tudjon fűteni is.

Egyedül, felkészületlenül komoly bajba kerülhet, ezért mérlegelje a lakhelyelhagyás szükségességét!

Aki mégis bajba kerül, hívja a tűzoltókat a 105-ös telefonszámon vagy a 112-es segélyhívón. Minden esetben közölje, hogy történt-e személyi sérülés és mi a pontos tartózkodási helye!

A katasztrófavédelem és a társszervek készen állnak a szükséges beavatkozásokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában