MKC: Továbbra is veretlenek a kövesdi kézilabdázók

Akt.:
MKC: Továbbra is veretlenek a kövesdi kézilabdázók
Mezőkövesd – Értékes pontot szerzett Budapesten a borsodiak NB I-es férfi együttese.

Az MKC az alsóházi rájátszásban a 7-14. helyért küzd és a 6. fordulóban a fővárosban szerepelt. A PLER elleni összecsapást jól kezdtek, védekezésük kiválóan működött, megfogták a hazaiak átlövőit, akiket sikerült távol tartaniuk a kaputól.

A matyóvárosiak támadásban is türelmesen játszottak, így folyamatosan vezettek, helyenként jelentős különbséggel (24. perc: 4-11). A szünet előtt még erősítettek a budapestiek, akik három gólra zárkóztak fel.

Ziccereket és hetesek

A folytatásra egyre jobban elfáradt a Mezőkövesd és egyre többet hibázott. Átlövőik már nem tudtak mit kezdeni a kemény védelemmel és a feljavult hazai kapusokkal, ráadásul több ziccert hibáztak el és hetest is rontottak. Kiss R. beállása sokat lendített a vendégeken, akik erejük megfeszítésével harcoltak a döntetlenért (58. perc: 19-18). Skaliczki László fiain látszott, hogy sokat kivett belőlük a sorozatterhelés, ennek ellenére képesek voltak a pontmentésre.

Hajdu G. egy másodperccel a lefújás előtt dobta be a huszadikat, így az MKC a meccsen megjárta a poklot és a mennyországot is. A rájátszásban nyújtott teljesítményük mindenképpen figyelemre méltó, hiszen hat mérkőzésükből hármat megnyertek, hármat ikszre hoztak, azaz továbbra is veretlenek és jó esélyük van a bennmaradás kiharcolására, bár még messze van a küzdelemsorozat vége.


PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 20-20 (8-11)

Budapest, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

PLER-Budapest: Tóth N. – Radjenovics (3/2), Lókodi (1), Benmiloud (3), Bakos (-), Leimeter (1), Bujdosó (5/1). Csere: Kránitz (kapus), Kocsi (-), Mikita (1), Oláh (1), Tóth P. (2), Nagy Sz. (3), Bohács (-). Vezetőedző: Hutvágner István.

Mezőkövesdi KC: Holló – Szepesi (4/2), Antal Sz. (2), Mekaru (2), Bozoljac (-), Hajdu G. (2), Grigorjev (2). Csere: Balogh T. (kapus), Radnic (2), Grünfelder (-), Trivkovic (2), Kiss R. (4). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Hutvágner István: – A meccs nagyobb részében hátrányban voltunk, az utolsó öt percben viszont már a kezünkben volt a győzelem, ezért nem örülünk az iksznek. Az élet döntetlenre játszott: Cegléden az utolsó pillanatban szereztünk, most az utolsóban veszítettünk pontot.

Skaliczki László: – Úgy láttam, hogy győzhetünk, de a végén örülnünk kellett a döntetlennek. Egy hét alatt a negyedik tétmeccsünket vívtuk, és a második félidőre elfáradtunk. Jó meccs volt a kiesés elkerüléséért.
hirdetés


hirdet�s