MKC: Továbbra is öröm a szomszéddal meccselni

MKC: Továbbra is öröm a szomszéddal meccselni
Az alsóházi rájátszásban szombaton Gyöngyösön játszott az NB I-es kövesdi férfi kézilabda csapat.

Az évadban még nem kapott ki a ,,szomszédvártól” a dél-borsodi együttes, amely viszont a rájátszás első szakaszában több pontot is elhullajtott, így Gyöngyösön szeretett volna javítani. A hazaiak új edzővel, Debre Viktorral készültek erre az összecsapásra, amelyet nagyon jól kezdett az MKC. A védekezés szinte tökéletesen működött, jó részt emiatt tudtak ellépni Trivkovicék 3-3-ról a 12. percben már 3-9-re. Nem egy alkalommal lövésig sem volt képes eljutni a hazai alakulat, így a kövesdi fór nagyjából négy-hat gólon mozgott a félidő további részében is. Akadt kapusteljesítmény is a vendégeknél, illetve a szerencse is a Kövesd mellé állt a hevesi kapufáknál. Mindent összevetve taktikus, jó kézilabdát nyújtottak Szepesiék az első felvonásban, a feladat mindössze annyi volt a második félidőre, hogy ezt tartsák, ha lehet, a lefújásig.

Maradt izgalom

A pihenő után semmi sem utalt arra, hogy pálfordulás következik be, mert a 42. percben 12-19-et mutatott az eredményjelző. Kissé kezdett fáradni az MKC, ebben a szakaszban pár perc alatt egy jó sorozatot produkált a vendéglátó, és tíz perccel a befejezés előtt már csak három találat volt a két együttes között (19-22). Gólváltások tarkították a mérkőzést (54. perc: 21-24), majd kimaradtak a mezőkövesdi lehetőségek, becsúszott labdavesztés, és a gyorsabb befejezésekkel feljött ellenfele nyakára a Gyöngyös (58. perc. 24-25). Hősiesen küzdött, harcolt, Skaliczki László gárdája, de maradt még bőven izgalom: hat másodperccel a vége előtt rontott a Kövesd, majd Grünfelder és Trivkovic kapott egy kiállítást, a GYKK pedig időntúli szabaddobást. A négytagú kövesdi sorfal mellett Sándor eldobta a labdát, de Liszkai megfogta, így nyert az MKC, amelynél érdemes még megemlíteni Ilic teljesítményét, aki az első játékrészben háromból kettő, míg a másodikban négyből négy büntetőt bedobott. A győzelem azt jelenti, hogy a 2014/2015-ös szezonban lejátszott ötödik egymás elleni tétmérkőzésen sem tudott nyerni a GYKK a Mezőkövesd ellen – amelynek érthetően nagyon örült a helyszínre ellátogató mintegy negyven Matyó-szurkoló.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
24-25 (9-14)

Gyöngyös, 600 néző. V.: Horváth, Marton.

B.Braun Gyöngyös: Hudák – Tóth Á. (-), Marczinkó (5), Simon (-), Debreceni (2), Koller (5), Iváncsik Á. (5). Csere: Tamási (k), Holló M. (k), Sándor (3), Frey (-), dr. Czina (-), Varsandán (3), Hajdú (-), Nagy B. (-), Szalafai (1). Edző: Debre Viktor.
Mezőkövesdi KC: Volarevic – Szepesi (2), Pálos (1), Trivkovic (2), Grünfelder (2), Radnic (2), Vasic (1). Csere: Holló B. (k), Liszkai (k), Ilic (8), Terenyi (3), Lókodi (1), Molnár F. (2), Nakhayenka (-), Ciric (1), Kovács P. (-). Edző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 8/4, illetve 7/6.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.

Debre Viktor: – Küzdöttünk, de ész nélkül, a mérkőzés nagy része káosz volt számunkra.
Skaliczki László: – Az első félidő a miénk volt, a második a Gyöngyösé, ezzel a két ponttal már nyugodtabbak lehetünk.