MKC: Szünetig egy ide, de végül egy oda

MKC: Szünetig egy ide, de végül egy oda
Balszerencsés körülmények között maradtak alul a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdázói.

Az élvonalbeli bajnokság 18. fordulójának meccsét a lőrinci sportcsarnokban játszották. A vendégek mindenképpen ponttal, vagy pontokkal akartak hazatérni, de az „elő-karácsony” végül rosszul sikerült számukra, pedig…

Öt góllal elhúztak

Az első félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok: hol az egyik, hol a másik társaság vezetett egy-két góllal. Nagy küzdelem alakult ki, s ebben először a házigazdák ültek le. A 18. perctől a Pler ugyanis nyolc percig nem talált a kapuba, a lendületes és a helyzeteit jól kihasználó vendégek pedig öttalálatos előnyt szereztek (23. perc: 8-13). Utána az MKC visszaadta a kölcsönt, a kövesdiek ugyanis a 24. és a 30. percek között cövekeltek le, s ebben az időszakban 7-2-es rohammal zárkózott fel a Pler-Budapest, amely nyílttá tette a mérkőzést.

Másodszor is megnyerték

A szünet után nagyon jól kezdtek Dzonóék, akik a 40. percben megint öt góllal elhúztak (16-21), de innentől kezdve átok ült rajuk és nem kevesebb, mint tizenhat percig (!) képtelenek voltak a kapuba találni. Ezalatt a fővárosiak 7-0-ás szériát produkáltak és átvették a vezetést. A hajrában felváltva estek a gólok, majd jött a „feketeleves”. Mindössze négy másodperccel a vége előtt Trivkovic piros lapot kapott, majd a hazaiak szabaddobásból a dudaszó pillanatában érték el győztes góljukat. A matyóvárosiak nehezen vették tudomásul kudarcukat, szótlanul, s nagyon szomorúan bandukoltak az öltözőbe. Fortuna ezúttal nem állt melléjük, igaz, ezért „tettek” is a pályán, hogy így legyen…

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Pler-Budapest – Mezőkövesdi KC

25-24 (14-15)

Budapest, 400 néző. V.: Andorka, Hucker

PLER: Kránitz – Gyene (2), Leimeter (4), Bak (5/2), Kocsi (3), Mikita (6), Auth (-). Csere: Váczi (kapus), Tóth P. (-), Bohács (2), Kemény (-), Laurencz (3/1). Vezetőedző: Hutvágner István.

MEZŐKÖVESD: Volarevic – Vasic (2), Dzono (6), Trivkovic (1), Pavlovics (2), Radnic (1), Szepesi (-). Csere: Holló (kapus), Lókodi (6), Cuzic (3/2), Terenyi (-), Grünfelder (1), Nakhayenka (-), Pálos (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 3-1. 23. perc: 8-13. 40. perc: 16-21. 54. perc: 23-22. 58. perc: 23–23.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc + kizárás (Trivkovic).

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Hutvágner István: – Nagyon fontos két pontot szereztünk a fordulatokban gazdag találkozón.

Skaliczki László: – A második félidőben jobban haraptak a hazaiak, akik szerencsével nyertek. Mi egy többször is megnyert találkozót veszítettünk el balszerencsés körülmények között.