MKC: Szepesi volt a veszprémi kaland hőse

Akt.:
MKC: Szepesi volt a veszprémi kaland hőse
Mezőkövesd, Veszprém – A papírformának megfelelően nyert a Veszprém, de a Mezőkövesd kihúzhatja magát.

Az NB I-es férfikézilabda-bajnokság 13. fordulójából előrehozott mérkőzést eleve tanulmányútnak minősítette a Mezőkövesdi KC együttese, akik csupán a kiütés elkerülését tűzték maguk elé a bajnok Telekom Veszprém otthonában.

Szepesi: hétszer

A hazaiak pillanatok alatt elhúztak (4. perc: 3-0), majd néhány sárga lapos figyelmeztetést követően Trivkovic és Szepesi büntetőből betalált és a 4-2 már szebben festett. Ezután is olajozottan működött a vendégek gépezete, különösen Szepesi volt elemében, aki a 9. percben már harmadik találatát szerezte (6-4). Blagotinsek kétpercesét követően a 11. percben Radnic váltotta gólra az emberelőnyt (7-5). Beváltott hetesek után a 14. percben 9-6-os állást mutatott az eredményjelző. Ezt követően megint Szepesi (már ötnél tartott) és Pordán jelezte, hogy a mezőkövesdiek nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől. A 11. és a 21. perc közötti szakaszt az MKC 7-3-re nyerte, ezzel már megvalósította Molnár Ferenc elképzelését, a vezetőedző ugyanis azt kérte fiaitól, hogy a meccsen produkáljanak néhány „szakaszgyőzelmet”. A 23. percben Vaskó vette be a hálót (11-12), és máris ünnepeltek a vendégszurkolók. Szepesi a hetedik góljával is megterhelte a Telekom Veszprém ketrecét, a szélsőt egyszerűen nem tudták tartani. Az első játékrész hajrájában zsinórban négy gólt termelt a vendéglátó, melynek tagjai csak három „fás” előnnyel térhettek pihenőre (15-12).

A szünet után felváltva estek a gólok (36. perc: 18-14), majd a „válogatott” formában lévő Szepesi vezérletével a vendégek nyílttá tették a küzdelmet (38. perc: 19-18). Trivkovic szabálytalanságát 2 perccel honorálták a síposok, aztán a dunántúliak gyorsítottak játékukon, és három támadásukat is sikeresen fejezték be (45. perc: 24-19). Szepesi belőtte 12. gólját, ez pedig már több volt, mint bravúr a BL-döntős otthonában. Az idő múlásával persze a nagyobb tudás az eredményben is kifejezésre jutott (50. perc: 27-22), a matyóvárosiak azonban tudásuk legjavát nyújtva nagyszerűen tartották magukat. Négyperces gólcsend után Trivkovic kozmetikázott az eredményen (54. perc: 27-23), végül kihagyott (kivédett!) hazai hetesek után Kiss R. 12 másodperc alatt kétszer jeleskedett (60. perc: 29-26), végül Ligetvári állította be a vendégek szempontjából álomszerű végeredményt (30-26).

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

Telekom Veszprém – Mezőkövesdi KC
30-26 (15-12)

Veszprém, 1000 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B.

Telekom Veszprém: Alilovic – Gulyás (3), Ancsin (2), Blagotinsek (2), Rodriguez (4), Terzic (3), Iváncsik G. (4). Csere: Borbély (kapus), Kopljar (5), Aflitulin (-), Milasevic (-), Füzi (-), Szita (1/1), Fekete (1), Ligetvári (2), Tóth A. (3/3). Vezetőedző: Xavier Sabaté.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Szepesi (12/3), Vukic (4), Radnic (1), Trivkovic (2), Pordán (1), Vaskó (1). Csere: Holló (kapus), Gulás (-), Kovács B. (-), Kiss R. (2), Nagy N. (-), Lókodi (-), Grünfelder (-), Grigorjev (-), Selviasiuk (3). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

Xavier Sabate: – Játszottunk, győztünk, ez volt a legfontosabb. És az, hogy mindenki pályára lépjen.

Molnár Ferenc: – Először is gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, de gratulálok saját csapatomnak is a remek helytállásért. Nagyon jó volt egy szép csarnokban a lelkes közönség előtt pályára lépni. Öregbítettük klubunk és városunk hírnevét. Abban bízom, hogy ezt a jó formát a jövő hétre is átmentjük és pontokat szerzünk az őszi szezon bajnoki mérkőzésein.