MKC: Sorsdöntő vasárnap délután

Akt.:
Illusztráció - MKC vs. Pécs 2011.
Illusztráció - MKC vs. Pécs 2011.
Mezőkövesd – A rájátszás negyedik mérkőzését hazai környezetben vívja a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es férfi bajnokságban a 9-12. helyért, vagyis a bennmaradásért küzdenek a matyóvárosiak, akik rosszul kezdték a a rájátszást, hiszen otthon kikaptak az Orosházától, majd idegenben nyertek Pécsett és Tatán is. Vasárnap kissé szokatlan időben, 16 órától a VariAuto-Pécs KC gárdáját látják vendégül.

Kitértek

– Azért kellett előrehoznunk 16 órára a találkozót, mert a kövesdi labdarúgók is vasárnap szerepelnek – kezdte Buday Ferenc, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője, majd így folytatta: – Az nem lett volna helyes, ha egy időben rendeznek NB I-es férfi kézilabda és NB II-es labdarúgó mérkőzéseket egymástól alig néhány száz méterre. Viszont a Pécsnek nem volt jó a szombat, így tehát maradt a vasárnap. Mi 16-kor, a focisták 17.30-kor kezdenek, így a nézőknek két nem akármilyen élményben is részük lehet. A mi összecsapásunk előrehozása szakmaileg nem jelent hátrányt, hiszen a két óra különbség miatt élettanilag nem kell átállítani semmit a játékosok „szerkezetében”.

Biztos kiesőnek tűnik

A rájátszást kedvező pozícióból kezdő Pécs biztos bennmaradónak tűnt, most viszont már biztos kiesőnek tűnik.

– A baranyaiak az életükért harcolnak, ezért kiélezett találkozóra számítok – folytatta Buday Ferenc. – Amikor mi kikaptunk az Orosházától, nyomban tudtuk, hogy számunkra már minden meccs az élet-halál harc lesz. A második fordulóban tudatosan játszottunk Pécsett és győztünk, ezzel visszahoztuk a reményt, majd Tatán is diadalmaskodtunk, most pedig itthon kell megmutatnunk, hogy legények vagyunk a gáton. Hozzáteszem, hogy a papírformát mindig a legnehezebb valóra váltani, nekünk tehát nagyon kell vigyáznunk.

Teljes elánnal

A vezetőedző ezt követően arról beszélt, hogy a hét közben teljes elánnal készültek: csütörtökön kondicionális munkát végeztek, pénteken pedig rendes felkészülést folytattak.

– A Pécsett szerzett élményeinket kell újra előadnunk – jegyezte meg a mester. – Lendületbe jöttünk, így nem félek és azt is tudom, hogy mindenki átérzi a feladat nagyságát, fontosságát. Az a célunk, hogy ősztől is legyen élvonalbeli férfi kézilabda a városban és így állunk majd a mérkőzéshez. Saját csapatomat tartom esélyesnek és nem csak azért, mert az odavágót is megnyertük. A hazai környezet és a nagyobb akarat ugyancsak számunkra kedvezhet.

A vasárnapi összecsapást nemzetközi kategóriás játékvezetők dirigálják, így a mezőkövedsdiek biztosak abban, hogy a pályán dől el a pontok sorsa.

ÉM-KT


Csak Gamrát nem lesz

Az MKC együttesében Gamrát nem áll Buday mester rendelkezésére. A többieknek vannak kisebb sérüléseik, ezek a kézilabdával együtt járnak és nem jelentik ezt, hogy pihenniük kellene.