MKC: Sokat dolgoztak a sikerért

Akt.:
Dzono (a labdával) volt a mezőny legjobbja Fotó: Tóth Balázs Dzono (a labdával) volt a mezőny legjobbja
Dzono (a labdával) volt a mezőny legjobbja Fotó: Tóth Balázs Dzono (a labdával) volt a mezőny legjobbja - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Értékes győzelmet aratott szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A pontvadászat 15. fordulójára újra a vezetőedző rendelkezésére állt Saeid Pourghasemi, aki visszaérkezett Iránból. „Végre megoldódtak a vízumproblémái. Hétfőn még egy papírt itthon el kell intéznünk, és ha ennek végére járunk, akkor a nyárig már minden rendben lesz az ázsiai fiúval” – jelentette ki Pető Péter, a kövesdiek technikai vezetője.

Ügyesen „operáltak”

A kezdés előtt több száz kabalafigura repült a pályára, ezeket a városi óvodák és bölcsődék nebulói kapják. A sípszót követően gyors gólok jöttek, majd Volarevic hetest fogott, aztán belemenéseket fújtak a játékvezetők. Az ifistákat is felvonultató Cegléd jól tartotta magát (11. perc: 5–4), de jött Skaliczki László mesteri húzása: miután csapata emberhátrányba került, támadásban kapusát mezőnyjátékosra cserélte, így – üres ketrec mellett – hat játékossal kétszer is eredményesek voltak, ekkor húztak el, s ilyenre ritkán van példa magyar pályákon (13. perc: 7–4). Ügyesen „operáltak” a hazaiak, akik szélről is eredményesek voltak. Eladott labda és leindítás után viszont később felzárkózott a vendégegyüttes (24. perc: 12–11), erre pedig begurult a matyóvárosiak trénere, és magához rendelte játékosait, akiket leteremtett, és helyreállította a rendet a küzdőtéren.
A szünet után

A piros-fehérek jelentős előnyt harcoltak ki a szó szerint harcos játékban. A 37. percben kettős emberhátrányba került az MKC, így a Pest megyeiek még kapaszkodtak (39. perc: 18–16). A védőmunka volt az elsődleges mindkét oldalon, így nem potyogtak a gólok. A Cegléd nem adta olcsón a bőrét, tagjai közül Lászlai egyenesen remekelt. Aztán a vállalkozó kedvű Pourghasemi gyorsan betermelt kettőt (42. perc: 20–17). Egymást érték a kiállítások, miközben a meccs izgalmas és kemény volt. A 45. percben Terenyi a levegőben úszva szerzett labdát, majd gólt lőtt, így megint háromtalálatos előnnyel folytatódott az öldöklés. Jók voltak a blokkok, Volarevic parádézott, de a különbség nem nőtt (51. perc: 22–19). Mindkét együttes mindent bevetett, jöttek az időkérések, a taktikai húzások, a közönség pedig élvezte a nyílt sisakos csatát. A hazaiak jól jöttek ki a kettős emberelőnyből (54. perc: 24–19) és ekkor dőlt el az élvezetes mérkőzés. A magyarok mellett bosnyák, fehérorosz, iráni, horvát és szerb játékosokat felvonultató mezőkövesdiek – a részrehajlást nem tűrő játékvezetés mellett – megdolgoztak a 2 pontért, amellyel stabilizálták helyüket a középmezőnyben.

A meccs krónikájához tartozik az a kedves gesztus is, amellyel egy támogató révén az MKC kedveskedett Mikulás napján a nézőknek: a meccsen, ajándékcsomag helyett, mindenki ingyen kapta a forralt bort.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 26-22 (15-12)

Mezőkövesd, 850 néző. V.: Bonifert, Oláh

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Vasic (2/1), Dzono (7), Trivkovic (-), Cuzic (3/2), Radnic (5), Szepesi (2). Csere: Holló (kapus), Lókodi (-), Terenyi (1), Pálos (-), Grünfelder (3), Molnár F. (-), Pavlovic (1), Nakhayenka (-), Pourghasemi (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Ceglédi KKSE: Bősz – Országh (3/1), Takács B. (2), Tóth N. (1), Bíró B. (3/2), Lepsényi (2), Lászlai (7). Csere: Mojsilov (kapus), Hegedűs (-), Hódi (1), Müller (-), Sipeki (-), Nikolicza (-), Perisic (-), Antal Sz. (3), Pocsai (-). Vezetőedző: Kökény István.

Kiállítások: 14 perc, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 8/3,


Skaliczki László: – Taktikailag nagyon nehéz mérkőzés volt. Örülök, hogy a magával ragadó csatában kiharcoltuk az értékes győzelmet.

Kökény István: – Remek mérkőzést vívtunk. Az utolsó öt percig úgy éreztem, hogy pontot szerezhetünk, de a hajrá nem a miénk volt. A végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult, hogy sok hetest hibáztunk el.