MKC: Sok gólos meccset várnak Vácott

Akt.:
MKC: Sok gólos meccset várnak Vácott
Mezőkövesd – Vasárnap játsszák a Váci KSE – Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda­meccset.

A két együttes a 10. forduló keretében vasárnap 18 órától csap össze a Duna-parti városban. A vendégek rossz előjelekkel vágnak az útnak: 2 ponttal sereghajtók, míg a 6 pontos Vác a Budakalásszal és a Komlóval szemben elveszített találkozó után győzelemre éhesen küzdhet hazai környezetben.

Esélyesebbek

– Az tagadhatatlan, hogy ellenfelünk az esélyesebb – kezdte Molnár Ferenc, az MKC vezetőedzője. – A sportban és különösen a labdajátékokban azonban sokszor felborul a papírforma, és azt szeretnénk, ha ez az örök igazság most is érvényesülne. Ráadásul nekünk mindenképpen helyt kell állnunk, pillanatnyi helyzetünkben egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy feltartott kézzel menjünk a pályára. Elmondtam a fiúknak, hogy veszítenivalójuk nincs, csapatszinten csak nyerhetnek. Úgy látom, hogy tanítványaim át is érzik helyzetünket, fogadkoznak, győzni akarnak. Persze olyanok is akadnak, akik kevesebb hittel rendelkeznek, őket jobban kikezdték a vereségek.

A két alakulat jól ismeri egymást, a bajnoki összecsapások mellett többször találkoztak már a felkészülési tornákon is – ez pedig megkönnyítette a felkészülést, a feltérképezést.

– A hazaiak egyik erőssége Bartók a Bundesligába távozott két hete, ezzel az átlövő­játékuk várhatóan visszaesik, a mi esélyeink pedig növekszenek. Sok múlik majd azon, hogy Palkovics és Koller milyen teljesítménnyel rukkol ki, továbbá reméljük, hogy a nem is olyan régen még nálunk szerepelt Vasic mit produkál a jobb szélen. Elsősorban őket kell semlegesítenünk ahhoz, hogy labdába „rúgjunk”. A Pest megyeiek kottából kézilabdáznak és a kontrajáték az erősségük. Ők nyilván gyorsítani fognak, nekünk pedig nem szabad belemennünk a mindig bizonytalan adok-kapokba. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a váciak mestere, Zsiga Gyula az élvonal meghatározó alakja, aki mindig képes valamit előhúzni a tarsolyából.

Huszonöt alatt

A szakvezetőnek újra szóba hoztuk súlyos gondjukat, nevezetesen azt, hogy mérkőzésenként általában harminc vagy még több gólt kapnak, ilyen mutatóval pedig az élvonalban nem juthatnak pontokhoz.

– Igen-igen, a védőmunka – húzta el a száját Molnár Ferenc. – A gyerekektől most azt kértem, hogy próbálják meg 25 alatt tartani a váciakat. Akár sikerül, akár nem, sokgólos meccsre számítok, mindkét alakulat várhatóan az átlagtól többször veszi majd be a kaput. És akkor itt, ezen a ponton kell beszélnem a „portásokról” is: a kézilabda egyik alaptörvénye úgy szól, hogy vegyél két jó kapust. Nos, nekünk van is két jó hálóőrünk, viszont a legutóbbi meccsünkön egyikük sem nyújtott extrát, ennek következtében kikaptunk. Most döntő lehet, hogy munkájukat miként végzik el, plusz nem ártana, ha még a szerencse is melléjük állna. Annak ellenére, hogy szereplésünkkel nem dicsekedhetünk, hiszek a csapatban, a fiúkban, az általuk elvégzett munkában, és remélem, hogy ez a pozitív gondolkodás rájuk is átragad. Egész héten szorgalmasan dolgoztunk, arra törekedtünk, hogy kiküszöböljük azokat a gyermeteg hibákat, amelyeket bajnoki meccseinken elkövettünk. Még sok van hátra a küzdelemsorozatból, nem szabad megijednünk, kapkodnunk, és már most javíthatunk Vácott.

Nagy helyett Hangyel

Az MKC kerettagjai közül Nagy N. lábsérülése kiújult, korai visszatérése megbosszúlta magát, ismét a maródiak listájára került, így ebben az évben már nem léphet pályára, és csak a tavaszi szezonra épül fel. Az utánpótlás csapatból az a Hangyel kerül a helyére, aki már az Orosháza ellen is a kispadon ült.

ÉM-KT