MKC: Skaliczki – másodszor is lesz Budán kutyavásár

Akt.:
Bravúr kellett, megcsinálták
Bravúr kellett, megcsinálták
Mezőkövesd – Újra bekerült a legjobb négy közé a Magyar Kupában a Mezőkövesdi KC együttese.

A matyóvárosiak vendégként küzdöttek a bajnokságban előttük álló Orosháziak ellen, „cserébe” azt kapták, hogy döntetlennel is továbbjutottak volna, hiszen visszavágót nem rendeznek. Az MKC azonban semmit nem bízott a véletlenre: szinte végig vezetve harcolta ki újabb nagy sikerét.

Grigorjev szárnyalt

A hazaiak 29 másodperc elteltével előnyt szereztek, de ekkor még aligha gondolhatták, hogy innentől kezdve többször nem vezetnek majd. Néhány belemenés és kemény ütközés után az 5. percben már a borsodiak álltak jobban (1-2). Ekkor beállt a Mekaru, a kövesdiek új szerzeménye, és a japán irányító büntetőből rögtön eredményes volt. Az orosháziak még lelkesedtek, szélről egyenlítettek, de Mekaru újabb 7-est értékesített (10. perc: 3-5). Vendégkiállítás után a kövesdiek eldobták a labdát, majd a hazaiak leindítottak és szépítettek (12. perc: 4-5). Ezt követően Grigorjev percei következtek, az átlövő egymás után kétszer vette be a viharsarkiak hálóját (13. perc: 4-7).

Balogh ziccert fogott, majd Grigorjev találatával már néggyel „mentek” a vendégek. Később összekapta magát a Linamar gárdája, amely leindításból és emberhátrányból gyűjtött góllal felzárkózott (20. perc: 6-8). Hajdu G. az utolsó másodpercben használta ki csapata emberelőnyét (6-9), majd az Orosháza tanácstalan játékra váltott, s ebből tőkét kovácsolt az MKC (25. perc: 7-12). Grigorjevet nem tudták tartani a vendéglátók, az átlövő pedig minden helyzetből bevette az FKSE ketrecét. A szünet előtt némileg megemberelték magukat a Békés megyeiek, és három gólra csökkentették hátrányukat.

Holló repkedett

A folytatás Holló remeklésével kezdődött, a kövesdiek csereként beállt hálóőre védhetetlennek tűnő lövéseket fogott. Trivkovicot orrba vágták, kétperces kiállítás lett a vége, ezt Antal Sz. váltotta gólra (32. perc: 11-15). Grigorjev újra pontosan tüzelt, de Buday szépített (14-16), majd kapkodásra váltott mindkét társaság. A 39. percben átlövésből kozmetikázott az eredményen az Orosháza (14-15), ekkor időt kért Skaliczki László. Kissé leült az MKC, ráadásul Bozoljac és Szepesi is két-két perces büntetést kapott, Holló viszont kisegítette társait. Ebben az időszakban a vendégek vezetőedzője támadásban kapusát is mezőnyjátékosra váltotta.

Grünfelder gólja jól jött (15-17), majd sokáig tartotta kétgólos előnyét a borsodi gárda. Herjeczki és Holló is repkedett a kapu előtt, majd Radnic bombázott a hálóba (50. perc: 18-21), és ekkor már érezni lehetett, hogy továbbjutnak Benisék. A hajrát 19-23-nál az orosháziak nyitották meg, igaz a vendégek is a segítségükre siettek, hiszen két büntetőt idegeskedtek el. Az utolsó percekre kettős emberhátrányba került az MKC (59. perc: 22-23), de érkezett Szepesi és szélről bevágta az idegnyugtató utolsó gólt. A lefújás után óriási ünneplést csapott a küzdőtéren a Mezőkövesd, amely 2015 után 2016-ban is bejutott a kupafináléba.

– Kolodzey Tamás –


Kézilabda: jegyzőkönyv

Orosháza FKSE-LinamarMezőkövesdi KC 22-24 (11-14)

Orosháza, 350 néző. V.: Herczeg, Südi.

Orosháza FKSE-Linamar: Herjeczki – Tárkányi (2), Stranigg (1), Buday D. (1), Mazic (2), Suhonjic (1), Komporály (2). Csere: Miklós G. (kapus), Knezevic (-), Cemas (-), Zabic (2), Varsandán (-), Németh G. (4), Pásztor M. (-), Radojevic (4), Milas (3). Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Mezőkövesdi KC: Balogh – Benis (-), Antal Sz. (2), Trivkovic (-), Bozoljac (-), Hajdu G. (4), Szepesi (2). Csere: Holló (kapus), Kovács B. (-), Kiss R. (-), Füstös (-), Grünfelder (1), Radnic (3), Mekaru (2/2), Molnár F. (-), Grigorjev (10). Vezetőedző. Skaliczki László.

Kiállítások: 8 perc + végleges kiállítás (Zabic), ill. 14 perc + kizárás (Bozoljac).

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/2.

Vladan Jordovic: – Gratulálok a kövesdieknek. Mi nem játszottunk jól, sok hibát követtünk el védekezésben és támadásban is. Ráadásul rosszul védekeztünk, rengeteg technikai hibát követtünk el, büntetőt rontottunk. Ellenfelünk csapatában többen is kiváló teljesítményt nyújtottak, Holló pedig egészen remekül védett.

Skaliczki László: – Nagyon beleálltunk a mérkőzésbe és ez pozitív jelenség. Korábbi meccseinken is úgy alakult, hogy ha „megnyertük” az első félidőt, akkor a találkozó is a miénk lett, s lám, most is így történt. Biztos előnyünk után magunkra húztuk a hazaiakat, de volt hitünk továbblépni. Nagy akarattal kézilabdáztunk, okos megoldásokkal rukkoltunk ki, és tiszta szívből örülünk remek sikerünknek. Grigorjev az átlövő poszton klasszis teljesítményt nyújtott, ez nagyon kellett a diadalhoz, amelyről elmondhatom, hogy másodszor is lesz Budán kutyavásár, hiszen a tavalyi év után megint ott leszünk a négyes döntőben.

hirdetés


hirdet�s