MKC: Sakk, nyitás, készségek

Akt.:
MKC: Sakk, nyitás, készségek
Szombaton 18 órától Gyöngyösön vendégeskedik a Mezőkövesdi KC kézilabdacsapata.

A férfi NB I 7–12. helyért zajló rájátszásának 5. fordulójában szombaton 18 órától idegenben, Gyöngyösön szerepel a Mezőkövesdi KC együttese. Pénteken éppen akkor értük el Skaliczki Lászlót, a dél-borsodiak szakvezetőjét, amikor befejeződött a videózás.

– A legutóbbi közös meccsünket vettük górcső alá – kezdte a tréner. – Ugye ez az az emlékezetes, múlt keddi kupatalálkozó volt, amelynek 24-24 lett a vége, s amely után kiderült, hogy ott leszünk a Magyar Kupa négyes döntőjében. Nagyjából negyven percig beszélgettünk a különböző helyzetekről, szituációkról, mi az, ami jó volt, mi az, ami kevésbé, tematikusan végigvettük a dolgokat, a lerohanásokat, a visszarendeződést és még sok egyebet. Nem csak én mondtam el a véleményem, hanem a játékosok is, hiszen az is fontos, hogy az ő szemszögükből mindez hogyan jött le, hogyan jelenik meg.

Kiváló a mérleg

Közbeszúrtuk a szakvezetőnek, hogy több elemet is megfelelően hajtott végre csapata azon az összecsapáson (volt kapusteljesítmény, magabiztosan értékesítették a büntetőket,…), viszont nagyon kitűnt, hogy a szélen sok helyet hagytak a gyöngyösiek egyik erősségének, Varsandánnak.

– Nagyon kijött neki a lépés a bal szélen, kilenc lehetősége volt, ezekből nyolcat ki is használt. Valóban, itt jobban kell majd szűrnünk szombat este, remélem, kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba… Bízom benne: teszünk azért, hogy ne legyenek náluk ügyeletes gólzsenik… – tette hozzá Skaliczki László.

A Gyöngyössel kapcsolatban nem elhanyagolható hír az, hogy hétfőn edzőváltás történt a klubnál: Gulyás Istvánt Debre Viktor váltotta a kispadon.

– Jól ismerem Viktort, többször meccseltünk egymás ellen, egy képzett szakember – fogalmazott a kövesdiek mestere. – A váltás új helyzetet eredményezett náluk, mindenki meg akarja mutatni magát a csapatból, azok is, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Egy ilyen lépés általában jól szokott elsülni, felrázza az adott gárdát. Az emberek személyisége különböző, nyilván Viktor más egyéniség, mint amilyen az elődje volt, ennél fogva másra helyezi a hangsúlyokat, másképpen fog reagálni a mérkőzésen előforduló helyzetekre. Az egész olyan, mint a sakk: ki így nyit, ki úgy… A készségek, az egyéni kvalitások viszont pár nap alatt nem változnak… Ebben a szezonban eddig kiváló a mérlegünk velük szemben, a kupát is beleértve három győzelem, egy döntetlen, nyilván ők szeretnének megfosztani bennünket ettől a pozitív sorozattól. Ezidáig négy forduló zajlott le a rájátszásban, nüanszok döntöttek valamennyi meccsen, különösen a Balmazújváros elleni bakit sajnálom, mert ha az a mérkőzés a zsebben lenne, akkor most nem kellene tartanunk a fokozódó izgalmaktól. Ugyanakkor igyekszünk mindezt menedzselni, kordában tartani, építeni akarjuk a játékunkat. A hátralévő találkozókból minimum négy pontot be kell gyűjteni… Ilyenkor már faktor a küzdőképesség, és bizonyos fokig a szerencse is.

Az MKC-nál Cuzic bizonyosan nem játszik sérülés miatt – múlt kedd óta külön tréningezett a többiektől –, míg Lókodit vírusos betegség támadta meg, így az ő szerepeltetése emiatt erősen kétséges.

– Molnár István –

Az MKC eddigi és elkövetkezendő mérkőzései a rájátszásban

  1. forduló: PLER Budapest – Mezőkövesdi KC 29-25 (13-13)
  2. forduló: Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros 22-23 (10-11)
  3. forduló: Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 33-32 (14-14)
  4. forduló: Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC 26-23 (16-9)
  5. forduló (március 28.): B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
  6. forduló (április 4.): Mezőkövesdi KC – PLER Budapest
  7. forduló (április 10.): Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC
  8. forduló (április 17.): Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC
  9. forduló (május 9.): Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló
  10. forduló: (május 16.): Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös

 Sporthírek