MKC: Nincs már több dobásuk…

Fontos meccs Ilicék számára
Fontos meccs Ilicék számára - © Fotó: T.B.
Mezőkövesd – Szombaton este ismét hazai környezetben szerepelnek a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

A borsodiak a 7–12. helyért folyó rájátszás 3. fordulójában 18 órától a Ceglédi KKSE gárdájával mérik össze tudásukat.

– Számunkra a lehető legjobbkor jött a hétközi, Magyar Kupában aratott szép sikerünk – kezdte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A Gyöngyös ellen olyan stílusjegyekkel rukkoltunk ki, amelyeknek szívből örülhettünk. Stabilizáltuk védelmünket, ennek következtében csak huszonnégy gólt kaptunk, miközben támadásban jó egyéni teljesítményekkel harmincegy találatot produkáltunk. Ebben a műfajban akkor lehet sikert elérni, ha egyszerre öten-hatan átlagon felülit nyújtanak, s nálunk szerdán a fél csapat remekelt, így most van mire építkeznünk, újabb „emeletet” húznunk. Jó lenne, ha már az összecsapás elején gyors és könnyű gólokat szereznénk, így ugyanis lélektanilag nyomban előnybe kerülnénk.

Mindenki kell

A mester ezt követően arról beszélt, hogy a Ceglédi KKSE az életéért küzd, tagjai ezért nyilván átérzik a mérkőzés fontosságát, de nehéz dolguk lesz a kellően motivált hazai alakulattal szemben.

– A rájátszásban eddig kétszer veszítettünk és már nincs több dobásunk – szögezte le a vezetőedző. – A realitásokra, a korábbi mutatókra és a formajavulásunkra alapozva jó játékot és győzelmet várunk. Hiszem, hogy az átlövő posztokon szolgálatot teljesítők megint kitesznek magukért – ez egyébként a szombati fellépésünk kulcskérdése –, valamint a kapusoktól kezdve a szélsőkig mindenki hozzáteszi a magáét a találkozóhoz. Fontos, hogy újra megérezzük a sikert, ez feldobna minket a kedden este Gyöngyösön sorra kerülő kupavisszavágóra. Picit előre szaladva mondom, hogy olyan szép lenne, ha bejutnánk a fináléba és meccselhetnénk a Veszprémmel, vagy a Szegeddel…

Az MKC kerettagjai közül a mai bajnokin mindenkit szerepeltethet Skaliczki László, akinek ezúttal így csak kellemes gondjai vannak.

ÉM-KT
hirdetés


hirdet�s