MKC: Negyvenkét percig volt remény

MKC: Negyvenkét percig volt remény
MKC: Negyvenkét percig volt remény - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A férfi kézilabda NB I 2. fordulójában vasárnap délután hazai pályán játszott az MKC.

A mérkőzést egy díjátadás előzte meg: az előző szezonban a dél-borsodiak U10-es csapata az első, az U12-es pedig harmadik lett a Kulcsár Anita régiós küzdelemsorozatban, az ezért járó érmeket és kupát Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, valamint Tóth Attila, a B.-A.-Z. Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára adta át nagy taps közepette. A felnőttek jól helytálltak a hét közben az NB I első fordulójában Tatabányán, így a kövesdi nézők bizakodtak az évad első hazai összecsapása előtt.

Határozottan

Kemény, határozott védekezéssel készült mind a két alakulat, részben ennek volt köszönhető, hogy a 10. percben még mindig csak 3-1 volt az állás. A Kövesdnél már ekkor lehetett látni, hogy Cuzic nagyon összerakta magát erre a napra, bátran vállalkozott, az első félidőben öt gólt termelt be a vendégek kapujába. Skaliczki László csapata a nyitó felvonásban nem adta át a kezdeményezést az egyébként nála magasabban jegyzett Csurgónak (5-2, 8-5), amely középen egyáltalán nem tudta átjátszani az MKC-t, pusztán szélen egyszer-egyszer. Kicsit pontosabb játékkal több találatot is jegyezhettek volna Dzonóék, de nem lehetett elégedetlen a kövesdi publikum, mert kedvenceik huszonöt perc alatt mindössze öt gólt kaptak, a megfelelő védekezés mellett azért, mert Liszkai jó pár alkalommal remekül avatkozott be a meccs menetébe. Ezzel a harcmodorral együtt jártak a kiállítások is, amelyet a felek vegyes eredménnyel használtak ki.

Egyenlítettek, elhúztak

A folytatásban sem látszódott, hogy bármi is változni fog, mert az MKC-nak voltak válaszai a csurgói akciókra, és Liszkai keze is ott volt, ahol éppen kellett. A 35. percben Radnic takarásban szép gólt jegyzett (13-9), majd lassacskán kezdett magára találni a vendég gárda. Könnyebben találtak lövőhelyzetet, mint korábban, Mijatovic is elkapta a ritmust, ami előbb azt hozta, hogy a 42. percben egalizáltak a látogatók (14-14), majd innen öles léptekkel húztak el a Kövesdtől. Leléék játékban ekkor már egyértelműen az MKC fölé nőttek, hátul pedig lezárták a területeket, és 15-20-nál lehetett tudni, hogy az előzetesen esélyesebb Csurgó érvényesíti a papírformát. A Kövesd ismét megmutatta, hogy azért van benne kurázsi, igaz, a második félidőben felszínre kerültek hiányosságok is, de azt, hogy pontot szereznek az élklubnak számító CSKK-tól, igazából csak a legoptimistábbak várták.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK
18-23 (10-8)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.


Mezőkövesdi KC: Liszkai – Terenyi (1), Cuzic (7), Radnic (4), Trivkovic (1), Dzono (1), Szepesi (-). Csere: Volarevic (k), Vasic (2), Lókodi (1), Pavlovic (-), Nakhajenka (-), Pourghasemi (1), Grünfelder (-), Pálos (-), Molnár (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Csurgói KK: Mijatovic – Nagy M. (1), Pukhouski (3), Ostroushko (1), Herbert (-), Szöllősi (3), Gebhardt (5). Csere: Pallag (k), Borsos (-), Oláh (1), Pordán (1), Lele (6), Ratajec (2), Nagy D. (-), Kovacsics (-), Füstös (-). Vezetőedző: Sótonyi László.


Kiállítások: 14 perc, ill. 18 perc + piros lap (Pukhouski).

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.


Skaliczki László: – A második félidőben már gyengén védekeztünk, elkerülhető gólokat kaptunk, szétesett, ami addig működött. Erőnlétileg a meccs egy szakaszáig bírtuk a küzdelmet, talán az is belejátszott a vereségbe, hogy többen ilyen hőfokú meccset még nem játszottak. Aki látta ezt a mérkőzést, az látta azt is, hogy ki nem bírta el a tétet akár védekezésben, akár támadásban. A közönségnek köszönöm a buzdítást, remélem, később eredményesebbek leszünk.

Sótonyi László: – A második félidőben már jobban védekeztünk, mint az elsőben, feljavult a támadójátékunk is, míg az MKC egy picit már fáradtabban kézilabdázott. Az első félidőben az egyéni játékot erőltettük, fegyelmezetlenek voltunk, egy-két emberünk támadásban ekkor értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Örülök, hogy vesztett állásból vissza tudtunk jönni, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.