MKC: Nagyon nagy fordulat a második félidőben

Cegléd vs. MKC: Nagyon nagy fordulat a második félidőben
Cegléd vs. MKC: Nagyon nagy fordulat a második félidőben - © Fotó: ÉM-archív
A 7–12. helyért zajló rájátszás 8. fordulójában, pénteken, idegenben játszott az MKC.

Gólváltásokkal indult az összecsapás, így az 5. percben 2-2 volt az állás. A meccs első kétperces büntetését Pálos kapta, az első hetest pedig nem sokkal ezután a Mezőkövesd, amit Ilic nem is hibázott el. A visszatérő Pálos szélről vette be a hazai kaput, de indításból Országh egalizált. 5-5-nél Perisic büntetőjét védte a beküldött Liszkai, aztán Vasic mutatta be tudományát. Lendületbe jöttek Szepesiék, így 5-8-nál időt kértek a ceglédiek. Ez mit sem segített a házigazdán, sőt! Lókodi három percen belül három gólt szerzett, így a 22. percben 6-12-re vezetett az MKC. Itt is, ott is történt egy időkérés, mígnem a félidő utolsó öt percének 9-13-mal mentek neki a felek, amely „jobban sült” a Kövesdnek, így Molnárék ezáltal tisztes előnnyel mehettek pihenőre.

Hét-nullás széria

Elrontott akciókkal indult a második félidő, majd 13-18-nál Perisic ismét képtelen volt hétméteresből betalálni a kövesdi kapuba. Bartucz hárításai, illetve az aprócska hazai zárkózás hozta meg Skaliczki László időkérését (39. perc: 15-19). Grünfelder is feliratkozott a találatot elértek közé, aztán Takács, Ország és Grbovic közé Lókodi tudott beékelődni, egyszer (18-21), mivel a két hetesből csak egyet dobott be. Amikor Radnic kapott két percet, Országh pedig bevágta a büntetőt, 20-22-re (47. perc) jött fel a házigazda. Teljesen megfordult a játék képe, a CKKSE egalizált, és az 50. percben már vezetett (23-22). Grbovicék állva hagyták a vendégeket, akik sorban kapták a gólokat, 7-0-s szériát csinált (18-22-ről lett 25-22) a Cegléd, erre „időzött” Skaliczki László. Azonban innen már nem volt visszaút, mert az utolsó hat percet is kontrollálták Bíróék, akik hihetetlen mélyről másztak fel, az első harminc perc után senki sem gondolta, hogy ekkora fordulatot vesz a találkozó…

Most háromhetes szünet következik a pontvadászatban – részben a jövő hét végi Magyar Kupa-döntő miatt –, a kövesdieknek még két mérkőzésük van hátra, május 9-én és 16-án.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC
30-24 (11-17)

Cegléd, 400 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Ceglédi KKSE: Bartucz – Országh (4/2), Perisic (6/1), Grbovic (6), Bíró (6), Lepsényi (2), Lászlai (-). Csere: Bősz (k), Takács (5), Varga P. (1), Tóth N. (-), Sipeki (-), Gigler (-). Vezetőedző: Kökény István.

Mezőkövesdi KC: Holló – Pálos (1), Radnic (3), Ciric (-), Trivkovic (-), Terenyi (2), Vasic (2). Csere: Liszkai (k), Volarevic (k), Grünfelder (2), Lókodi (7/1), Szepesi (1), Molnár (4), Nakhayenka (-), Ilic (2/2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 5/3.

Kökény István: – A második félidőben nemcsak a test, hanem a szív is a pályára került.

Skaliczki László: – Egy Veszprém, egy Szeged nem tudna megverni minket tizenkét góllal egy félidőben, szabályos körülmények között… Nézzék meg a mérkőzést…
További hírek a Sport kategóriából