MKC: Nagy előny után nagy izgalom

MKC: Nagy előny után nagy izgalom
Mezőkövesd – A férfi kézilabda NB I 7-12. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában szombaton este hazai pályán játszott az MKC.

Két fiaskóval indította a rájátszást a mezőkövesdi együttes, ezért ebben a körben kötelező volt begyűjteni valamennyi egységet. A ceglédiek kezdték jobban az összecsapást, az 5. perc elején Grbovic beálló helyről szerzett találatával 1-3 lett az állás. Ezt követően egy-egy kiállítást ítéltek a bírók, rövid időeltéréssel, majd az egyik vendég kézilabdázó sérült meg, ezért állt a meccs. Nem ment minden flottul a Matyó-gárdánál, bosszantóak voltak az eladott labdák, Bíróék kicsivel többet nyújtottak támadásban (4-6, 5-8). Volarevic kétszer is csatát nyert Lászlaival szemben, ezek a védések kellett ahhoz, hogy ne nőjön nagyobbra a különbség, mint kettő, három (6-9, 8-10). Ciric úgy egyenlített (10-10), hogy szétnyílt előtte a fal, míg Lókodi is szép gólt ragasztott. A félidő hajrájában Volarevic fogott négy labdát, amikor a duda megszólalt, még semmi sem dőlt el.

Szepesi tekerése

A pihenőt követően Lókodi agilitása jelentette a 16-15-öt, Nakhayenkáék pedig hatásosan blokkoltak középen, szűrték az ott érkező CKKSE-akciókat. Ekkor, ebben jobb volt a Kövesd, vagyis nem volt véletlen, hogy Radnic és Szepesi is be tudott találni (20-17). A vendégek tartották magukat, majd egy MKC és két ceglédi büntetést hozó szakaszban két gólt szereztek Vasicék – a légiós ezen periódusban elementáris formában volt, csakúgy, mint a friss szerzemény, Ilic (28-24). Az történt a pályán, amit a házigazda akart, és amikor már csak szűk tíz perc volt hátra a mérkőzésből, 30-24-re vezettek. Ekkoriban azonban leállt a gépezet, hét és fél perc alatt egy 7-1-es szériát produkált a Cegléd. Az utolsó két perc 31-31-gyel startolt, 59:00-nál pedig 32-32 volt az állás, majd Szepesi gyönyörű csuklómozdulattal tekerte be a labdát a látogatók kapujába. Kökény István időt kért, Bíró bombáját fogta Volarevic, és hiába jöttek ki egész pályára a vendégek, a játékszert már nem tudták megkaparintani. Az MKC ezzel a győzelemmel nyolc pontra került a két kieső helytől, így viszonylag nyugodtan készülhet majd a keddi, MK-negyeddöntő visszavágó utáni fellépésekre.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE
33-32 (14-14)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Horváth, Marton.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Vasic (7), Grünfelder (2), Trivkovic (1), Ciric (1), Radnic (6), Pálos (-). Csere: Holló (k), Liszkai (k), Szepesi (3), Cuzic (-), Terenyi (-), Lókodi (6), Ilic (7), Molnár (-), Nakhayenka (-). Vezetőedző: Skaliczki László.
Ceglédi KKSE: Bartucz – Lászlai (-), Takács B. (3), Bíró (7), Grbovic (6), Perisic (6), Hódi (2). Csere: Bősz (k), Mojsilov (k), Tóth N. (1), Sipeki (-), Gigler (-), Nikolicza (1), Lepsényi (6), Antal (-). Vezetőedző: Kökény István.
Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2.

Skaliczki László: – A stresszoldó győzelemnek örülni kell. A két ponttal közelebb kerültünk a bennmaradáshoz, gratulálok a csapatnak.
Kökény István: – Sajnos kétszer is elengedtük az MKC-t a második félidőben, de az egységnek és a szívünknek köszönhetően szorossá tudtuk tenni a meccset, a döntetlent talán megérdemeltük volna.

hirdetés


hirdet�s