MKC: Most ők vennék el a két pontot a PLER-től

MKC: Most ők vennék el a két pontot a PLER-től
Mezőkövesd – A PLER ellen játszik szombaton 18 órától idegenben a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.

A dél-borsodiak szerdán este hazai pályán a Balatonfüredet fogadták, és kilenc góllal, 33–24-re kikaptak úgy, hogy szinte egy pillanatig sem volt esélyük egy jobb eredmény elérésére.

– Sok oka volt annak, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedtünk… – kezdte Skaliczki László, az MKC trénere. – A tanulság az, hogy több regenerációra van szükség egy olyan mérkőzés után, mint amilyen az ezt megelőző balmazújvárosi volt, amire a szoros program miatt nem volt mód, és a fáradtság óhatatlanul is kiütközött. Akik pedig lehetőséget kaptak a fáradtabbak helyén, sajnos nem tudták hozni az elvárt szintet. Ha pedig kézilabdában egyaránt gyenge a támadás és a védekezés, akkor nincs esély arra, hogy egy csapat sikert érjen el. A robusztus, jól kilépő füredi védelmet nem tudtuk megbontani, átlőni, nem jöttek a megoldások, arra pedig nem volt elég energia, nem voltunk elég frissek, hogy fussunk. Így alakult, sajnálom, természetesen ebben én is benne vagyok mint edző, mert együtt nevetünk, együtt sírunk…

Mindenki harapjon

A fővárosiakkal szemben adósak a kövesdiek, akik az október 17-én, a Kavicsos-tó partján megrendezett összecsapáson fontos két bajnoki pontot veszítettek el (30–33), amit azóta is fájlalnak.

– Nem mennék abba bele, hogy akkor milyen hibákat követtünk el, mert az edzéseken már azt vettük át ezen rövid idő alatt, amivel, amikkel sanszunk lehet idegenben – mondta Skaliczki László. – Olyan állapotba kell kerülnünk, amellyel elérhető, hogy „harapjon” mindenki a keretben, meglegyen a sikerhez szükséges taktikai repertoár és a kellő együttműködés. Egy hosszú őszt zárunk le ezzel a mérkőzéssel, azt hiszem, alapjában véve elégedettek lehetünk, szeretnénk azt az arcunkat mutatni, amely elegendő ahhoz, hogy nyerjünk a PLER-nél.

A kövesdiek a budapesti felvonással búcsúznak el 2014-től, az új esztendő első foglalkozását január 7-én vezényli majd Skaliczki László.

ÉM-MI