MKC: Most nem eresztenének le

Elhúzhatnak a riválistól Trivkovicék
Elhúzhatnak a riválistól Trivkovicék - © Fotó: ÉM-archívum
Cegléden játszik pénteken 18 órától a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A 7–12. helyért zajló rájátszás 8. fordulójában idegenben szerepel a dél-borsodi együttes. Ugyanúgy, miképpen egy hete, amikor is Skaliczki László vezetőedző alakulata Balmazújvárosban próbálkozott a pontok begyűjtésével. Amely majdhogynem teljes sikerrel járt, hiszen a kövesdiek sokáig vezettek, ám a végjáték nem úgy sikerült – a szemtanúk szerint ebbe egy-két rossz bírói döntés is belejátszott –, s így 26-26-os döntetlen lett a mérkőzés végeredménye. Túlléptek-e már mindezen? – kérdeztük elöljáróban az MKC trénerétől.

– Sajnos azt kell mondjam, nem először találkoztam már ehhez hasonló dologgal, úgyhogy hozzá vagyok szokva – fogalmazott Skaliczki László, hozzátéve az alábbiakat: – Két bajnokság folyik ezekben a hetekben, az alsó ház rettentő módon kiélezett, nagy nyomás hárul mind a játékosokra, mind az edzőkre, mind pedig a játékvezetőkre, és ezt tudni kell kezelni, elviselni, ráadásul még ott vannak azok is, nem kevesen, akik sok pénzt fektetnek bele a kézilabdába. A szabályokat lehet így is értelmezni, meg lehet úgy is, olyan szinten vagyunk már ezzel, mint a vízilabda, vagy a birkózás, ahol vagy megpörgetnek, vagy nem pörgetnek meg… Egy szó, mint száz, súlya van minden egyes mérkőzésnek, és azon belül minden egyes apró döntésnek.

Színes repertoárral

A következő feladat az MKC számára a ceglédi csata, amellyel kapcsolatban ezeket fogalmazta meg Skaliczki László.

– A Cegléd riválisunk, hiszen számukra kedvező eredmény esetén ránk zárkóznának, viszont ha mi tudnánk valami szépet elérni, akkor nyílt lenne a küzdelem a hetedik helyért a Gyöngyössel – ment bele némi elemzésbe a dél-borsodiak mestere. – Ez a forduló akár több kérdésre is választ adhat, és mi ebben szeretnénk hallatni a szavunkat… Mostani ellenfelünk a rövid lefolyású játékot szereti, erőteljes átlövők is vannak, Perisicsék színes repertoárral rendelkeznek ezen a téren, mert nem csak a fej feletti dobásokat erőltetik. Jól indulnak, hazai találkozóikon nagyjából harminc gól körül dobnak, ezt nyilván meg kell akadályoznunk a saját módszereinkkel. Cuzic négy-öt hete hiányzik, Ilic két hete maródi, úgyhogy nem vagyunk valami sokan, de így is megpróbáljuk kihozni a maximumot.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire vigyáz arra Skaliczki László, hogy már ne sérüljön meg senki sem, hiszen a jövő hét végén jön a Magyar Kupa négyes döntője Pécsen.

– Még sosem adtam olyan tanácsot játékosnak, játékosoknak, hogy adjunk fel mérkőzést, ez ellenkezik mindenfajta edzői hitvallással, viszont azt semmiképpen sem szeretném, ha valamilyen balszerencsés körülmény, szituáció miatt tovább fogyatkoznánk. Egy éve leeresztettünk a bajnokság végére, most azon dolgozik ez a kis közösség, hogy ez ne így történjen – nyilatkozta az MKC vezetőedzője.

– Molnár István –

Az alsóházi rájátszás állása

7. B. Braun Gyöngyös 27 11 3 13 721-717 25

8. Mezőkövesdi KC 27 11 2 14 680-715 24

9. Ceglédi KKSE 27 10 1 16 748-808 21

10. Kőnig-Trade Balmazújváros 27 6 4 17 627-734 16

11. Sport36-Komló 27 6 3 18 652-769 15

12. PLER Budapest 27 5 3 19 658-761 13
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek