MKC: Most következnek a nyerhető meccsek a kövesdiek számára

Grünfelder Pétertől különösen védekezésben várnak sokat Mezőkövesden
Grünfelder Pétertől különösen védekezésben várnak sokat Mezőkövesden - © Fotó: ÉM-archívum
Mezőkövesd – Pénteken este otthon megszerezheti első győzelmét a matyóvárosiak NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 6. fordulója keretében ma 18 órakor kezdik a Mezőkövesd KC – PLER-Budapest mérkőzést, amelyet a városi sportcsarnokban láthatnak a nézők. A hazaiak az első öt fordulóban 2 pontot gyűjtöttek – pontot raboltak a Tatabányától és vendégként ikszeltek Gyöngyösön –, ezzel pedig máris pluszban vannak, hiszen a papírforma ennyit sem ígért számukra.

A lényeges elemek

– Számunkra most kezdődik a pontvadászatnak az a szakasza, amelyben eredményesek lehetünk – kezdte Skaliczki László, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – Legutóbb Gyöngyösön mínusz ötről álltunk fel és harcoltuk ki a döntetlent, ez pedig azt bizonyítja, hogy az erőnlétünk rendben van, valamint küzdeni és harcolni is tudunk. Érdemes az eset részleteire is visszatérni: az utolsó negyedórában mindössze egy gólt kaptunk, ugyanakkor hatot dobtunk. Mindezt idegenben, gyakorlatilag vesztes helyzetben és a végjátékban! Helytállásunk természetesen nagyot lendített rajtunk, jót tett nekünk, lélektani pluszokat adott a csapatnak. Azt felesleges magunk ellen fordítani, hogy szerencsénk volt, mert már csak két másodperccel volt hátra: inkább arról beszéljünk, hogy a sakknyelven szólva a remihez kellett a jó helyzetfelismerés és a jó döntés, ezek a faktorok a játék nagyon lényeges elemei.

Az MKC a bajnokság első szakaszában két és fél hét alatt ötször lépett pályára, az elkövetkezendő szakaszban viszont hat hét alatt kell ugyancsak öt találkozót vívnia. Erről így vélekedett a mesteredző:

– Nekünk az erőltetett menet nem volt jó, a lassabb tempó jobban fekszik számunkra. Vigyázni persze most is kell, például arra, hogy ne pörögjünk túl.

Gyorsítanak

A matyóvárosiak egész héten szorgalmasan dolgoztak, minden idegszálukkal a fővárosiakra hangoltak.

– Védekezésünket ugyanolyan szinten kell tartanunk, mint Gyöngyösön – folytatta Skaliczki László.

– Ha ugyanolyan szellemiséggel lépnünk pályára, mint Gyöngyösön, akkor nem féltem a fiúkat. A versenyfutásokat bírjuk, viszont gyorsítanunk kell. Ennek érdekében fejlesztettük robbanékonyságunkat, támadójátékunkban pedig kombinatív elemekkel igyekszünk pótolni az úgynevezett átlövő kapacitáshiányunkat. A PLER ellen meg kell kezdenünk az egységek gyűjtését, mert az a célunk, hogy az alapszakaszban 7 bónuszpontot szerezzünk. Mindezt annak érdekében, hogy a rájátszásra jó lehetőségeket kaparjunk ki magunknak. Tudjuk, hogy a PLER ugyanebben a cipőben van, mint mi: a fővárosiak is a bennmaradásért küzdenek. Fokozott figyelmet kell fordítanunk az átlövőinkre és nem engedhetjük meg, hogy lerohanjanak bennünket. Ezt ki kell védenünk, továbbá fontos lesz a ziccerek értékesítése, végül pedig a jó egyéni teljesítményeket is hangsúlyoznom kell.

– Kolodzey Tamás –


Mindenki játszhat

Ezúttal csak kellemes gondjai vannak Skaliczki László vezetőedzőnek. Valamennyi játékosa egészséges, sérült, beteg nem hátráltatja a csapat munkáját.
hirdetés
hirdet�s