MKC: Megint nem ment a védekezés

Akt.:
MKC: Megint nem ment a védekezés
© Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Utolsó meccsükön vesztesként hagyták el a játékteret a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdázói.

A 25. forduló keretében rendezett találkozónak nem volt tétje, a borsodiak már hetekkel ezelőtt búcsút intettek az élvonalnak és mivel az adminisztratív úton „álmodott” létszámemelésnek semmi alapja nincs (már megjelent az új versenykiírás is), így az MKC ősztől az NB I/B-ben szerepel majd.

Jól majd rosszul

A hazaiak 3-1-es vezetését követően a vendégek négy perc alatt zsinórban öt gólt szereztek (3-6). Később a Budakalász támadásai voltak eredményesek, így ismét fordult a kocka (17. perc: 8-7). A csapatok minden mindegy alapon dobáltak, így potyogtak a találatok (22. perc: 13-10) és a szünetben már érezhető volt, hogy Szepesiék nem tudnak átlendülni a holtpontokon. A folytatásban felváltva zörögtek a hálók (39. perc: 23-19), majd sok csere következett, így szinte mindenki pályára lépett. A későbbi öt gólos különbség már a 45. percben kialakult (28-23), így a hajrára csak az volt a kérdés, hogy megszületik-e a férfi találkozókon ritkaságszámba menő hetven „fa”. A hajrában lövőpárbaj kezdődött, ami kapura ment, egy-két kivételtől eltekintve célba is ért. A védekezéssel senki nem foglalkozott és éppenséggel erre fizetett rá a matyóvárosi alakulat, amely huszonhat összecsapásán 778 gólt kapott (százzal többet, mint az alsóházban tanyázók).

Fotók: Tóth Balázs Fotók: Tóth Balázs ©

Nem tudták pótolni

Az MKC az egész bajnokságban nyújtott szerény teljesítményéről mindent elmond, hogy csak négyszert nyert, ellenállás nélkül adta fel NB I-es státuszát. A szezon közben két edzőt fogyasztott, Molnár Ferenc kezdte, majd Janó Pál fejezte be, közben a klubelnök, Mata Tibor is távozott. A rajt előtt aligha gondolta volna bárki, hogy ilyen dicstelenül fejezik be a 2016/2017-es pontvadászatot. Kiesésükről utólag elmondható, hogy a sorsuk már akkor megpecsételődött, amikor korábbi mesterük, a nagy tudású Skaliczki László (aki egykor hosszú ideig szövetségi kapitány is volt és a 2004-es athéni olimpián a negyedik helyre kormányozta férfi válogatottunkat) búcsút intett a városnak.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

CYEB Budakalász – Mezőkövesdi KC 35-30 (17-14)

Budakalász, 350 néző. V.: Sándor L., Szikszay.

CYEB Budakalász: Tamási – Parrondo (2), Semikov (3), KONCZ A. (7), Józsa M. (2), NAGY B. (8/3), Bohács (5). Csere: VÁCZI, Boros (kapusok), Tóth Á. (4), Sutka (1), Holdos (3), dr. Czina (-). Vezetőedző: Horváth Attila.
Mezőkövesdi KC: Holló – Nagy N. (2), Lókodi (5), Trivkovic (1), Vukic (2), Grünfelder (1), Szepesi (4/3). Csere: Kovács J. (kapus), Selviasiuk (6), Grigorjev (4), Pordán (2), Kovács B. (1), Gulás (2), Kiss R. (-), Hangyel (-). Vezetőedző: Janó Pál.
Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

Horváth Attila: – Gratulálok a csapatnak, a negyedik helyen vagyunk, nagyon jól játszottunk, dicséret illeti a csapatunkat.

Janó Pál: – Gratulálok a Budakalásznak, hazai mester jól oldotta meg a feladatát.
hirdetés


hirdet�s