MKC: Másodszorra egy pontot szereztek a mezőkövesdiek

Akt.:
Egy pontot szereztek a hazaiak
Egy pontot szereztek a hazaiak - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A rájátszás 2. fordulójában ikszeltek az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést és ezt a hazaiak elsősorban annak köszönhették, hogy az első fordulóban győzelmet arattak Gyöngyösön.

A Mezőkövesd – Orosháza alsóházi bajnokin két perc alatt három gól is esett: a két hazai remek átlövésből, a vendégeké szélről. A 4. percben Trivkovic ziccert rontott, Németh L. pedig büntetett (5. perc: 3-2). Ezután Radnic szaladt el és bombázott a kapuba, de Milas is betalált, így maradt a két csapat közötti különbség (7. perc: 4-3).

Ritka pillanatok is adódtak, a játékvezetők korrigálták egyik rossz ítéletüket, majd Grigorjev vette be a kaput (9. perc: 5-3). Holló és Herjeczki egyaránt jeleskedett, utóbbi ezt emberhátrányban tette. A közönség harcolásra buzdította kedvenceit, erre szükség is volt, hiszen a 12. percben Zabic egyenlített (5-5). Később Holló holtbiztos góloktól mentette meg csapatát, a túloldalon pedig Szepesi büntetőből rezegtette meg a hálót (15. perc: 6-5).

Radojevic kétszer is villant, még szerencse, hogy közben Antal Sz. is feliratkozott a listára (19. perc: 8-8). Néhány eredménytelen akció jött, de Buday bejátszása után Németh L. már a vendégeket juttatta előnyhöz (19. perc: 8-9). Németh G. is eredményesen célzott, ezzel máris két gól lett a különbség (22. perc: 9-11). A hazaiak nem léptek ki az orosházi átlövőkre és ennek megitták a levét (25. perc: 10-13).

Kihúzott egy büntetést a borsodi alakulat, majd a hajrában jöttek az időkérések. A szünet előtt Antal Sz. lövése után lett két ,,fás” vendégelőny.

Férfias küzdelemben

A folytatásra egy erőszakosabb és erőteljesebb borsodi alakulat jött ki. Hajdu G. gyorsan betalált, Grünfelder pedig egyenlített (15-15), így a meccset a nulláról kezdték a csapatok. Volt a pályán minden: páros kiállítás, ápolás, vita, veszekedés, büntető (37. perc: 16-16).

Kiss R. akkor rontott ziccert, amikor öt hazai mezőnyjátékos volt a pályán négy orosházival szemben, sőt a vendégek háromra ,,fogytak”. Élénk volt a játék, harcos és férfias a küzdelem (45. perc: 17-17). Szepesi bedobta harmadik büntetőjét is, ezzel hosszú idő után átvette a vezetést a borsodi gárda. Grigorjev kikeveredett a jobb szélre és ügyes mozdulattal gólt szerzett.

Szepesi indítása nem jött be, az ellenakcióból pedig egyenlített az FKSE (53. perc: 19-19). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a hajrában, majd gyorsan két gólos MKC-vezetés alakult ki (56. perc: 22-20). Egy perccel a vége előtt Skaliczki László kért időt, aztán ugyanezt tette orosházi kollégája, 19 másodperccel a vége előtt.

A Linamar kapusát mezőnyjátékosra cserélte, majd Buday – emberelőnyben – időn túli büntetőből egyenlített. Úgy tűnt, hogy a játékvezetők is ezt akarták…

– ÉM-KT –


Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar 23-23 (13-15)

Mezőkövesd, 550 néző. V.: Bacs, Bóna.

Mezőkövesdi KC: Balogh T. – Benis (-), Grigorjev (8), Trivkovic (-), Radnic (1), Hajdu G. (2), Szepesi (4/3). Csere: Balogh T. (kapus), Antal Sz. (4), Mekaru (-), Füstös (-), Kiss R. (1), Grünfelder (1), Kovács B. (-), Nyitrai (-), Bozoljac (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Orosházi FKSE-Linamar: Herjeczki – Pásztor M. (-), Németh G. (4), Zabic (1), Milas (1), Buday (4/4), Németh L. (8). Csere: Miklós G. (kapus), Lipták (kapus), Mazic (-), Radojevic (5), Varsandán Á. (-), Suhonjic (-), Berta (-), Jancsó (-), Szeitl (-). Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Skaliczki László: – Gratulálok az Orosházának. Megnyerhettük volna a meccset, igaz, el is veszíthettük volna. A nagy csatának ez lett a vége. Megyünk tovább.

Vladan Jordovic: – Fordulatokban gazdag, bizonytalan kimenetelű mérkőzést játszottunk. A nézők élvezhették az igazi küzdelmet. Egy kitűnő ellenfél otthonában szereztünk értékes pontot.